Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΠΕ: Επενδύσεις 450 εκατ. ευρώ την ερχόμενη 3ετία

Επενδύσεις ύψους 450 εκατ. ευρώ για την κατασκευή μονάδας υδρογονοπυρόλησης σχεδιάζουν τα ΕΛΠΕ την ερχόμενη τριετία, ενώ σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου, Π. Καβουλάκο, τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου ενισχύθηκαν από τα υψηλά περιθώρια διύλισης.

ΕΛΠΕ: Επενδύσεις 450 εκατ. ευρώ την ερχόμενη 3ετία
Επενδύσεις ύψους 450 εκατ. ευρώ για την κατασκευή μονάδας υδρογονοπυρόλησης σχεδιάζουν τα ΕΛΠΕ την ερχόμενη τριετία, όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Π. Καβουλάκος, σε συνέντευξή του στο Reuters.

Η νέα μονάδα, η οποία εκτιμάται πως θα τεθεί σε λειτουργία το 2009, αναμένεται να συμβάλει κατά 120 εκατ. ευρώ στην ετήσια κερδοφορία, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο των ΕΛΠΕ.

Ο ίδιος συμπλήρωσε πως στόχος του ομίλου με τη νέα αυτή μονάδα είναι να ικανοποιήσει την αυξημένη ζήτηση για πετρέλαιο κίνησης.

Παράλληλα, ο κ. Καβουλάκος ανέφερε πως ενώ η εταιρία δεν έχει ακόμη αποφασίσει για το μέγεθος της μονάδας υδρογονοπυρόλησης, θα μπορούσε να αντικαταστήσει το ήμισυ των εισαγωγών επεξεργασμένου πετρελαίου, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας προέρχεται από τη Ρωσία.

Πρόσθεσε δε ότι οι υψηλές τιμές ενέργειας και τα περιθώρια διύλισης ενθαρρύνουν εν μέρει τις αναβαθμίσεις.

Επιπλέον ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ σημείωσε πως τα υψηλά περιθώρια διύλισης ενίσχυσαν τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου, χωρίς να δώσει, όμως, περισσότερες λεπτομέρειες.

Είχαμε ένα θετικό πρώτο τρίμηνο χάρη στα υψηλά περιθώρια διύλισης το δεύτερο μισό της περιόδου, παρά το αδύναμο δολάριο”, ανέφερε στη συνέντευξή του ο κ. Καβουλάκος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v