Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

TOUSA: Αύξηση 46% στα κέρδη τριμήνου

Αύξηση 46% εμφάνισαν τα καθαρά κέρδη της TOUSA στο α΄ τρίμηνο και διαμορφώθηκαν στα 26,4 εκατ. δολ. έναντι 18 εκατ. δολ. το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2004. Αν και οι εκτιμήσεις για κέρδη και EBITDA αναθεωρήθηκαν υψηλότερα, αντίθετα κινήθηκαν αυτές για τα έσοδα.

TOUSA: Αύξηση 46% στα κέρδη τριμήνου
Αύξηση 46% εμφάνισαν τα καθαρά κέρδη της TOUSA στο α΄ τρίμηνο και διαμορφώθηκαν στα 26,4 εκατ. δολ. έναντι 18 εκατ. δολ. το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2004.

Τα έσοδα από ανοικοδομήσεις κατοικιών αυξήθηκαν κατά 26% και διαμορφώθηκαν στα 533,6 εκατ. δολ., λόγω κυρίως της αύξησης τόσο στις μέσες τιμές πώλησης των σπιτιών όσο και στον αριθμό των πωλήσεων.

Για το σύνολο του έτους η θυγατρική της Τεχνικής Ολυμπιακής αυξάνει τις προβλέψεις της για τα καθαρά κέρδη στα 170 εκατ. δολ. έναντι 155 εκατ. δολ., ενώ αυτές για το EBITDA στα 335-340 εκατ. δολ. από 320 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, η εταιρία αναπροσδιόρισε χαμηλότερα τις προβλέψεις αναφορικά με το ύψος των πωλήσεων, καθώς αναμένει ότι η συμμετοχή στα αποτελέσματα των joint ventures που δεν ενοποιεί θα είναι αυξημένη.

Εξάλλου, όπως είχε ανακοινωθεί προ ημερών, η εταιρία κατά το α΄ τρίμηνο κατέγραψε αύξηση του ανεκτέλεστου υπολοίπου της σε σπίτια κατά 46%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v