Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΜΕΤΚΑ: ”Επιστρέφει” 1,35 ευρώ ανά μετοχή

Την πρόθεσή της να προβεί σε κεφαλαιακή αναδιάρθρωση και επιστροφή μετοχικού κεφαλαίου ύψους 1,35 ευρώ ανά μετοχή ανακοίνωσε η ΜΕΤΚΑ. Η κεφαλαιακή αναδιάρθρωση θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις. η επιστροφή κεφαλαίου θα πραγματοποιηθεί σε δύο δόσεις.

ΜΕΤΚΑ: ”Επιστρέφει” 1,35 ευρώ ανά μετοχή
Την πρόθεσή της να προβεί σε κεφαλαιακή αναδιάρθρωση και επιστροφή μετοχικού κεφαλαίου ύψους 1,35 ευρώ ανά μετοχή ανακοίνωσε η ΜΕΤΚΑ.

Το δ.σ. της ΜΕΤΚΑ λαμβάνοντας υπόψη την αυξημένη συσσώρευση ιδίων κεφαλαίων, τις αυξητικές τάσεις των μελλοντικών θετικών ταμειακών ροών, την επιτυχή ολοκλήρωση όλων των σημαντικών επενδυτικών προγραμμάτων, τον μηδενικό σχεδόν δανεισμό της εταιρίας και την υψηλή δανειοληπτική της ικανότητα, αποφάσισε να θέσει προς έγκριση από τη γενική συνέλευση των μετόχων σχέδιο κεφαλαιακής αναδιάρθρωσης της εταιρίας, με στόχο την αύξηση της αποδοτικότητας των ιδίων κεφαλαίων της προς όφελος των μετόχων της.

Το δ.σ. της εταιρίας εκτιμά ότι η επιχειρησιακή δραστηριότητα, οι στρατηγικές προτεραιότητες και οι αναμενόμενες αποδόσεις της εταιρίας δεν θα επηρεαστούν αρνητικά, ενώ οι χρηματοοικονομικοί δείκτες θα παραμείνουν ισχυροί μετά την ολοκλήρωση της προτεινόμενης αναδιάρθρωσης.

Αναλυτικότερα, η κεφαλαιακή αναδιάρθρωση θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις. Το δ.σ. της εταιρίας θα προτείνει στην τακτική γενική συνέλευση της 23/05/2005 την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 70.133.310 ευρώ με κεφαλαιοποίηση αποθεματικών, με αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής κατά 1,35 ευρώ ανά μετοχή, ήτοι από 0,32 ευρώ σε 1,67 ευρώ ανά μετοχή.

Μετά την έγκριση της παραπάνω αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου από τις αρμόδιες αρχές το δ.σ. προτίθεται να προτείνει τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας κατά 70.133.310 ευρώ με μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής κατά 1,35 ευρώ, ήτοι από 1,67 ευρώ σε 0,32 ευρώ ανά μετοχή και την επιστροφή του παραπάνω κεφαλαίου στους μετόχους με καταβολή μετρητών, 1,35 ευρώ ανά μετοχή, σε δύο δόσεις.

Η παραπάνω κεφαλαιακή αναδιάρθρωση θα χρηματοδοτηθεί από διαθέσιμα της εταιρίας.

Το δ.σ. εκτιμά ότι υπό την προϋπόθεση πως θα έχουν ληφθεί όλες οι απαιτούμενες εγκρίσεις η κεφαλαιακή αναδιάρθρωση και η επιστροφή κεφαλαίου προς τους μετόχους της εταιρίας θα ολοκληρωθεί εντός της χρήσης 2005 ή το αργότερο τον Ιανουάριο του 2006.

Η ημερομηνία κατά την οποία οι μέτοχοι της εταιρίας δικαιούνται της επιστροφής κεφαλαίου θα ανακοινωθεί όταν ολοκληρωθεί η λήψη των σχετικών αποφάσεων των γ.σ. της εταιρίας και των σχετικών εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές.

Το δ.σ. επίσης αποδέχθηκε την ανάθεση την οποία αποφάσισε προ ολίγων ημερών η Αλουμίνιον της Ελλάδος για την κατασκευή από την ΜΕΤΚΑ του σταθμού συμπαραγωγής ηλεκτρισμού και θερμότητας στον Άγιο Νικόλαο Παραλίας Διστόμου Βοιωτία, έργου συνολικής αξίας 190 εκ. ευρώ περίπου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v