Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τεχν. Ολυμπιακή: Τι διευκρινίζει για Πόρτο Καρράς

Διευκρινίσεις για δημοσιεύματα εφημερίδων σχετικά με πρόταση Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τα χρονομερίδια του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Πόρτο Καρράς παρέχει η Τεχνική Ολυμπιακή, με ανακοίνωσή της.

Τεχν. Ολυμπιακή: Τι διευκρινίζει για Πόρτο Καρράς
Διευκρινίσεις για δημοσιεύματα εφημερίδων σχετικά με πρόταση Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τα χρονομερίδια του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Πόρτο Καρράς παρέχει η Τεχνική Ολυμπιακή, με ανακοίνωσή της.

Η εισηγμένη τονίζει, μεταξύ άλλων, πως ”η εισήγηση και η πρόταση του κ. Εισαγγελέως, δεν ασχολούνται με το ζήτημα αν υπάρχει κατάχρηση δικαιώματος εκ μέρους της εταιρείας ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ – που φυσικά δεν υπάρχει – αλλά μόνο με το τυπικό-δικονομικό ζήτημα αν οι χρονομισθωτές μπορούν να ασκήσουν αγωγή για το θέμα αυτό”.

Παράλληλα η Τεχνική Ολυμπιακή επισημαίνει πως Ο Άρειος Πάγος έχει δικαιώσει ως τώρα 4 φορές την ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ.

Ωστόσο το θέμα, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, επανήλθε στην Ολομέλεια, όπου η πρόταση του κ. Εισαγγελέα και η εισήγηση του κ. Εισηγητή Αρεοπαγίτη συμφωνούν ότι η εξυγίανση και διάσωση των επιχειρήσεων είναι το σημαντικότερο για την εθνική οικονομία. Φαίνεται δηλαδή να δικαιώνονται οι προηγούμενες αποφάσεις του Αρείου Πάγου και των Εφετείων.

Παράλληλα η εισηγμένη εξηγεί πως αγόρασε σε πλειστηριασμό το 1999 το ενεργητικό της επιχείρησης Καρρά στη Χαλκιδική, ενώ για την ικανοποίηση των υποχρεώσεων του προηγούμενου ιδιοκτήτη, ο Όμιλος πλήρωσε περίπου 96,5 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Όμιλος, συνεχίζει η εταιρία, έχει επίσης διαθέσει άλλα 180 εκατομμύρια ευρώ για την ανακαίνιση, αναβάθμιση και επέκταση των τουριστικών εγκαταστάσεων.

Η περαιτέρω επένδυση που έχει προγραμματισθεί υπολογίζεται σε 200 εκατομμύρια ευρώ τουλάχιστον.

Ορισμένοι υποστηρίζουν, αναφέρει η Τεχνική Ολυμπιακή, ότι το ένα από τα τρία ξενοδοχεία του συγκροτήματος, θα μπορεί να το εκμεταλλευθεί η επιχείρηση μόνο μετά το έτος 2040! Κι’ αυτό γιατί ο προηγούμενος ιδιοκτήτης στην περίοδο 1993-1996 είχε νοικιάσει το ξενοδοχείο αυτό σε χρονομισθωτές και είχε προεισπράξει τα ενοίκια 50 ετών.

Η εταιρία υποστηρίζει ότι σύμφωνα με το νόμο αγόρασε μόνο το ενεργητικό της επιχείρησης χωρίς βάρη και υποχρεώσεις. Διαφορετικά, δεν θα είχε ποτέ διαθέσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για την αγορά και τις ανακαινίσεις του συγκροτήματος.

Οι ενοικιαστές του ξενοδοχείου (”χρονομισθωτές”) μπορούν να αποζημιωθούν μόνο από το ποσό που πλήρωσε ο Όμιλος για να αγοράσει το συγκρότημα στον πλειστηριασμό.

Δεν μπορεί να γίνεται λόγος, συμπεραίνεται στην ανακοίνωση, για τουριστική ανάπτυξη, επενδύσεις και καταπολέμηση της ανεργίας αν επικρατήσουν οι απόψεις που θέλουν τον Όμιλο να εισάγει και να επενδύει συνάλλαγμα εκατομμυρίων δολαρίων, αλλά να μη μπορεί να εκμεταλλευθεί το ξενοδοχείο παρά μόνο ύστερα από 40 χρόνια. Δηλαδή όταν αυτό θα είναι άχρηστο λόγω παλαιότητος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v