Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τεχν. Ολυμπιακή: Διευκρινίσεις για Πόρτο Καρράς

Τον κίνδυνο να διακοπεί το επενδυτικό πρόγραμμα του ομίλου της Τεχνικής Ολυμπιακής στο συγκρότημα Πόρτο Καρράς επισημαίνεται σε ανακοίνωσή της.

Τεχν. Ολυμπιακή: Διευκρινίσεις για Πόρτο Καρράς
Τον κίνδυνο να διακοπεί το επενδυτικό πρόγραμμα του ομίλου της Τεχνικής Ολυμπιακής στο συγκρότημα Πόρτο Καρράς επισημαίνεται σε ανακοίνωσή της, με αφορμή, όπως επισημαίνει, πρόσφατα δημοσιεύματα μερίδας του τύπου που αφορούν στην ενημέρωση στελεχών των πολιτικών κομμάτων σχετικά με τα προβλήματα υλοποίησης του.

Αναλυτικότερα η Τεχνική Ολυμπιακή υπογραμμίζει πως η μεγαλύτερη τουριστική επένδυση που έχει πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα, ύψους 280 εκατ. ευρώ, με γνώμονα τη δωδεκάμηνη λειτουργία, τον εναλλακτικό τουρισμό και τις εκατοντάδες θέσεις εργασίας, κινδυνεύει, αφενός μεν λόγω των δαιδαλωδών και χρονοβόρων διαδικασιών, αφετέρου λόγω της μη εφαρμογής των νόμων που διέπουν την επένδυση, να απαξιωθεί λόγω μη ολοκλήρωσής της τόσο με το ηπιότερο τουριστικό οικιστικό της πρόγραμμα που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα (0,6%, ήτοι μόνο 110 στρέμματα στα υπάρχοντα 17.630!!), όσο και με την μη εξασφάλιση αδειών για το δεύτερο ορεινό γκολφ και το αναγκαίο προς τούτο φράγμα υδροληψίας.

Παράλληλα η εταιρία επισημαίνει ότι σκοπός ολοκλήρωσης της επένδυσης είναι να καταστεί βιώσιμο και ανταποδοτικό το συγκρότημα Πόρτο Καρράς, ώστε να συνεχίσει την δωδεκάμηνη λειτουργία του ετησίως και μάλιστα σε όλες τις δραστηριότητές του.

Ο Όμιλος, συνεχίζει η ανακοίνωση, εδώ και πολλούς μήνες έχει ενημερώσει πλήρως δια υπομνημάτων και εγγράφων τον κ. Καραμανλή, αλλά και τον κ. Παπανδρέου και όλους τους αρχηγούς των Κομμάτων ως και πλήθος βουλευτών και υπηρεσιών, ενώ επισημαίνεται πως αντί δημοσίου επαίνου και προβολής του έργου της Τεχνικής Ολυμπιακής η εταιρία, καθιστάται μάρτυρας μιας απαράδεκτης αντιμετώπισης από πολλές δημόσιες υπηρεσίες.

Αν παρ’ όλες τις ορθές και εθνικά ωφέλιμες διακηρύξεις του Πρωθυπουργού της χώρας μας συνεχισθεί αυτή η αντιμετώπισή μας, αναφέρει η ανακοίνωση, είναι φανερό οτι οδηγούμεθα στο οριστικό σταμάτημα της επένδυσής μας, που θα έχει ως συνέπεια το κλείσιμο των περισσότερων δραστηριοτήτων μας που λειτουργούν στο συγκρότημα ζημιογόνα επί δωδεκάμηνο, με άμεσο αποτέλεσμα την απώλεια εκατοντάδων θέσεων εργασίας ετησίως.

Αυτό, τονίζει η εισηγμένη, θα στρέψει ακόμα περισσότερο τις επενδύσεις μας στο εξωτερικό, όπου ήδη δραστηριοποιούμεθα με επιτυχία, ιδιαίτερα στις ΗΠΑ, πραγματοποιώντας ετήσιο τζίρο πλέον των 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, απολαμβάνοντας εκεί την αναγνώριση και εκτίμηση που δικαιούμεθα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v