Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΠΕ: Δυο σενάρια υπό εξέταση για την ΕΚΟ-ΕΛΔΑ

Δύο εκ διαμέτρου αντίθετα σενάρια εξετάζει η διοίκηση των ΕΛΠΕ για την ΕΚΟ-ΕΛΔΑ. Το ένα αφορά την αυτόνομη εισαγωγή της στο Χ.Α. και το άλλο την απορρόφησή της, όπως αναφέρουν ανεπίσημες πληροφορίες, ενώ η διοίκηση των ΕΛΠΕ δηλώνει πως δεν υπάρχει ειλημμένη απόφαση.

ΕΛΠΕ: Δυο σενάρια υπό εξέταση για την ΕΚΟ-ΕΛΔΑ
της Χρύσας Λιάγγου

Διάφορα σενάρια σε συνδυασμό με την αποτελεσματικότερη χρήση των κεφαλαίων της εξετάζει η διοίκηση των ΕΛΠΕ, όπως αναφέρει επισήμως, παράγοντας της εταιρίας.

Ωστόσο και σχετικά με την ΕΚΟ-ΕΛΔΑ και σχολιάζοντας δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας, ο ίδιος παράγοντας ανέφερε πως δεν υπάρχει σχέδιο αυτόνομης εισαγωγής της θυγατρικής του ομίλου στο Χρηματιστήριο και βεβαίως ούτε ειλημμένη απόφαση.

Ωστόσο, ανεπίσημες πληροφορίες φέρουν τη διοίκηση των ΕΛΠΕ να εξετάζει τόσο τη δυνατότητα αυτόνομης εισαγωγής της ΕΚΟ-ΕΛΔΑ όσο και της απορρόφησής της.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες και όσον αφορά στο σχέδιο για εισαγωγή της ΕΚΟ-ΕΛΔΑ στο Χ.Α., φαίνεται ότι η διοίκηση το βλέπει ως έναν έμμεσο τρόπο αποφυγής των πιέσεων που δέχεται κάθε φορά από την πολιτική ηγεσία για απορρόφηση των τιμών των καυσίμων.

Η πολιτική αυτή ζημιώνει την εταιρία και τους μετόχους και η άμεση εισαγωγή της ΕΚΟ-ΕΛΔΑ στο Χ.Α. εκτιμάται ότι θα έβαζε με έναν τρόπο τέλος στις πιέσεις.

Οι συζητήσεις είναι πάντως σε πρώιμο στάδιο, ενώ θα πρέπει να εκτιμηθούν και οι επιπτώσεις που θα έχει στην αξία των ΕΛΠΕ, κατά την εισαγωγή των οποίων στο Χ.Α. η ΕΚΟ αποτελούσε σημαντικό στοιχείο ενεργητικού.

Το δεύτερο σενάριο που εξετάζεται είναι η απορρόφηση της ΕΚΟ-ΕΛΔΑ από τα ΕΛΠΕ.

Πρόκειται πάντως για σενάρια τα οποία είναι εκ διαμέτρου αντίθετα, αφού στην πρώτη περίπτωση το εμπορικό κομμάτι αυτονομείται, στη δε δεύτερη ενσωματώνεται στη μητρική.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v