Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μοχλός: Διευκρινίσεις για το ”Μακεδονία”

Διευκρινίσεις για την εμπλοκή της στην επέκταση του διαδρόμου προσαπογειώσεων του αεροδρομίου ”Μακεδονία” και για το ρόλο της στην όλη υπόθεση, διατυπώνει η εταιρία Μοχλός, σχολιάζοντας σχετικό δημοσίευμα του τύπου.

Μοχλός: Διευκρινίσεις για το ”Μακεδονία”
Διευκρινίσεις για την εμπλοκή της στην επέκταση του διαδρόμου προσαπογειώσεων του αεροδρομίου ”Μακεδονία” και για το ρόλο της στην όλη υπόθεση, διατυπώνει η εταιρία Μοχλός, σχολιάζοντας σχετικό δημοσίευμα του τύπου της 20/4/2005.

”Μοναδικό αίτημα της Μοχλός είναι η ουσιαστική εκδίκαση των ενστάσεων, αφού υπάρχουν διαγωνισθέντες που πληρούν όλες τις προϋποθέσεις για την ανάληψη του έργου”, αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Όπως επισημαίνει η Μοχλός, η Επιτροπή Διαγωνισμού, απέκλεισε τρεις από τους διαγωνιζόμενους για παραλείψεις υποβολής τεχνικών στοιχείων, οι οποίες (συμπεριλαμβανόμενης της Μοχλός) προχώρησαν σε ενστάσεις.

Ειδικότερα, η εταιρία Μοχλός, κάνοντας παράλληλα μία σύντομη ανασκόπηση των γεγονότων, επισημαίνει τα ακόλουθα:

* Ο διαγωνισμός του έργου αυτού έγινε στις 10/3/2005 με τη συμμετοχή 11 εταιριών.

* Η Επιτροπή Διαγωνισμού, με το από 11/3/2005 πρακτικό της απέκλεισε τρεις (3) από τους διαγωνιζόμενους για παραλείψεις υποβολής τεχνικών στοιχείων, σύμφωνα με τα τεύχη δημοπράτησης του έργου.

* Κατά τη διαδικασία του διαγωνισμού υπεβλήθησαν από διαγωνιζόμενους (της Μοχλός συμπεριλαμβανόμενης), ενστάσεις κατά του συνταχθέντος πρακτικού της ως άνω Επιτροπής. Σύμφωνα με την ένσταση της Μοχλός υπήρξαν παραλείψεις υποβολής τεχνικών στοιχείων και από άλλους διαγωνιζόμενους, που δεν είχαν γίνει αντιληπτές από την Επιτροπή του Διαγωνισμού.

Έπρεπε κατά συνέπεια να ακυρωθούν και άλλοι διαγωνιζόμενοι, με αποτέλεσμα να πρέπει να ανακηρυχθεί ανάδοχος του έργου η Μοχλός, της οποίας ο φάκελος προσφοράς δεν είχε ελλείψεις.

* Με την 671/7-4-2005 απόφαση της ΕΥΔΕ Αεροδρομίων Βορείου Ελλάδας, ακυρώθηκε ο διαγωνισμός, χωρίς στην πραγματικότητα να εκδικασθούν οι ενστάσεις, κρίνοντας ότι τα τεύχη δημοπράτησης περιείχαν ασάφειες, με σκοπό την επαναδημοπράτηση του έργου.

* Η Μοχλός στις 12/4/2005, υπέβαλε, σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, σχετική προσφυγή ενώπιον της παραπάνω Υπηρεσίας, κοινοποιώντας την παράλληλα και στον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, με την οποία ζητούσε την ουσιαστική εκδίκαση των ενστάσεων και την σωστή αξιολόγηση των διαγωνιζομένων, θεωρώντας ότι δεν υπήρχαν ασάφειες στα τεύχη δημοπράτησης και ότι οι λόγοι που επικαλέσθηκε η Υπηρεσία για την ακύρωση του διαγωνισμού ήταν αόριστοι και δεν ευσταθούσαν.

Κατόπιν αυτών, τονίζεται στην ανακοίνωση της εταιρίας, είναι προφανές, ότι μοναδικό αίτημα της Μοχλός είναι η ουσιαστική εκδίκαση των ενστάσεων, αφού υπάρχουν διαγωνισθέντες που πληρούν όλες τις προϋποθέσεις για την ανάληψη του έργου.

Σκοπός της προσφυγής της εταιρίας δεν είναι η ”εμπλοκή” των έργων, αλλά ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή η απεμπλοκή τους, αφού θεωρεί ότι ο διαγωνισμός μπορεί να παράξει αποτέλεσμα στην παρούσα φάση, αναδεικνύοντας ανάδοχο, χωρίς να απαιτείται η ακύρωσή του και η επαναδημοπράτηση του έργου, γεγονός που είναι πιθανόν να επιφέρει σημαντικά προβλήματα στην χρηματοδότησή του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v