Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intralot: Αύξηση 10% στα κέρδη α’ τριμήνου (upd)

Πρόβλεψη ότι ο τζίρος της Intralot στο 2005 θα φτάσει στα 500 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 53,4% έκανε πριν από λίγο ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, κατά τη διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης. Στο α’ τρίμηνο ο τζίρος του ομίλου ενισχύθηκε κατά 55% και τα κέρδη προ φόρων κατά 10%. Λόγω έλλειψης σχετικής απαρτίας αναβάλλονται οι αποφάσεις για split, stock options και ομολογιακό.

Intralot: Αύξηση 10% στα κέρδη α’ τριμήνου (upd)
του Σταμάτη Ζαχαρού

Πρόβλεψη ότι ο τζίρος της Intralot στο 2005 θα φτάσει στα 500 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 53,4% έκανε πριν από λίγο ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, κατά τη διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης.

Παράλληλα η γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας ενέκρινε τη διανομή μερίσματος ευρώ 0,96 ανά μετοχή (συμπεριλαμβανομένου προμερίσματος ευρώ 0,40 ανά μετοχή), σημειώνοντας αύξηση 6,7% σε σχέση με το μέρισμα του 2003.

Η μερισματική απόδοση, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας, είναι μία από τις υψηλότερες μεταξύ των εισηγμένων εταιριών του ΧΑ.

Αναλυτικότερα ο κ. Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος προέβλεψε ότι τα κέρδη προ φόρων θα φτάσουν στο σύνολο της χρήσης στα 120 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 27,2%.

Το 75% του τζίρου του ομίλου εκτιμάται ότι θα προέλθει από τις διεθνείς δραστηριότητες του ομίλου, από όπου αναμένεται ότι θα προέλθει και το 53% των κερδών.

Η αύξηση των εσόδων από το εξωτερικό, η μετατόπιση της ανάπτυξης από πωλήσεις συστημάτων και η υιοθέτηση ενός νέου άξονα στρατηγικής που βασίζεται σε διοργάνωση παιχνιδιών μέσω νέων δικτύων αποτελούν τους βασικούς άξονες στρατηγικής της Intralot για τα επόμενα χρόνια.

Εξάλλου, ο κ. Αντωνόπουλος παρουσίασε μια νέα πλατφόρμα διοργάνωσης παιχνιδιών μέσω δικτύων με την ονομασία B-on η οποία μπορεί να υποστηρίξει παιχνίδια μέσω internet, κινητών τηλεφώνων, αμφίδρομης τηλεόρασης κα.

Για το πρώτο τρίμηνο, ο όμιλος πραγματοποίησε τζίρο 115 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά 55%, με τα κέρδη προ φόρων να διαμορφώνονται στα 35 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 10%.

Αναφερόμενος στη θέση της εταιρίας στην παγκόσμια αγορά ο κ. Αντωνόπουλος είπε ότι η εταιρία έχει πλέον αναπτυχθεί και στις 5 ηπείρους, με 31 θυγατρικές και 7 γραφεία σε 28 χώρες.

Είναι η τρίτη μεγαλύτερη εταιρία του κλάδου παγκοσμίως, με βάση τον τζίρο της και δεύτερη όσον αφορά στην κερδοφορία της, θέση που διατηρεί τα τελευταία 3 χρόνια.

Σε ό,τι αφορά το πολύ επιτυχημένο παιχνίδι ”Πάμε Στοίχημα” ο κ. Αντωνόπουλος δήλωσε ότι αναμένει πτώση τζίρου του συγκεκριμένου παιχνιδιού κατά την τρέχουσα χρονιά, καθώς δεν υπάρχει κάποια μεγάλη διοργάνωση, όπως για παράδειγμα το περσινό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Το γεγονός, όμως, αυτό, πρόσθεσε ο κ. Αντωνόπουλος διευκολύνει τη διαχείριση του κινδύνου για την Intralot.

Ο κ. Αντωνόπουλος αναφέρθηκε στις σχέσεις του με τον ΟΠΑΠ λέγοντας ότι η εταιρία έχει προσφύγει στον Αρειο Πάγο, για την απόφαση του Εφετείου που αναιρούσε την πρωτόδικη απόφαση για αποζημίωση της Intralot σχετικά με τη εισαγωγή νέων παιχνιδιών από τον ΟΠΑΠ, όπως προβλέπεται στη σύμβαση.

Το θέμα θα εκδικαστεί τον Οκτώβριο του 2005 και δεν αναμένεται όποια και αν είναι η απόφαση να επηρεάσει τον ισολογισμό, είπε ο κ. Αντωνόπουλος.

Αναφερόμενος στο διαγωνισμό του ΟΠΑΠ για την αλλαγή των τερματικών, ο κ. Αντωνόπουλος δήλωσε απλώς πως η Intralot προτίθεται να λάβει μέρος στο διαγωνισμό.

Τέλος, σε ό,τι αφορά στη φημολογία για μετοχική συνεργασία με το Hilton Group, ο κ. Αντωνόπουλος είπε ότι η Intralot συνάπτει συμμαχίες στρατηγικού χαρακτήρα, μία εκ των οποίων είναι αυτή με το Hilton Group, ενώ αναφέρθηκε σε μία ακόμη συμμαχία με τον εισηγμένο στο Χρηματιστήριο του Λονδίνο Μαλεσιανό όμιλο Τanjong.

Η συγκεκριμένη συνεργασία αφορά καταρχήν τη διοργάνωση παιχνιδιών στη Ρωσία, αλλά αναμένεται να επεκταθεί στη συνέχεια και σε άλλες χώρες.

---- Αναβολή αποφάσεων για 3 θέματα της ατζέντας

Λόγω έλλειψης σχετικής απαρτίας αναβάλλονται οι αποφάσεις για split, stock options και ομολογιακό.

Ειδικότερα, η διοίκηση της εταιρίας προτείνει τη διανομή δωρεάν μετοχών σε αναλογία μια νέα προς μια παλαιά.

Αυτό θα γίνει με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Intralot με κεφαλαιοποίηση τμήματος του υπέρ το άρτιον αποθεματικού, κατά 14.383.411,45 ευρώ και την έκδοση 38.874.085 νέων μετοχών, ονομαστικής αξίας 0,37 ευρώ η κάθε μία, οι οποίες θα διανεμηθούν δωρεάν στους παλαιούς μετόχους με αναλογία μία νέα μετοχή για κάθε μία παλαιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v