Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσωρινή δικαίωση Teledome στην ”κόντρα” με ΟΤΕ

Καταδικαστική για την ενέργεια του ΟΤΕ, που αφορά τη διακοπή των κυκλωμάτων διασύνδεσης με την Teledome ήταν η απόφαση της ΕΕΤΤ, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

Προσωρινή δικαίωση Teledome στην ”κόντρα” με ΟΤΕ
του Σταμάτη Ζαχαρού

Καταδικαστική για την ενέργεια του ΟΤΕ, που αφορά τη διακοπή των κυκλωμάτων διασύνδεσης με την Teledome ήταν η απόφαση της ΕΕΤΤ, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

Η Ολομέλεια της ΕΕΤΤ που διενήργησε την ακρόαση, απεφάνθη ότι ο ΟΤΕ δεν είχε δικαίωμα να προχωρήσει σε διακοπή των κυκλωμάτων διασύνδεσης της Teledome, ενέργεια που είχε σαν αποτέλεσμα τη διακοπή λειτουργίας του δικτύου της.

Ήδη το δίκτυο της Teledome λειτουργεί ξανά και σύμφωνα με δηλώσεις της διοίκησης της εταιρείας, αύριο θα ζητήσει την παρέμβαση του εισαγγελέα, επιρρίπτοντας ευθύνες σε όλη τη διοικητική ομάδα του ΟΤΕ.

---------Η ανακοίνωση του ΟΤΕ

Με ανακοίνωση του ο ΟΤΕ εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του ”για την άδικη και αδικαιολόγητη προσωρινή διάταξη της ΕΕΤΤ, να τον υποχρεώσει να εξακολουθήσει την παροχή υπηρεσιών στην εταιρία Teledome, παρά το γεγονός ότι αυτή κακόπιστα, καταχρηστικά και παρελκυστικά αρνείται στον ΟΤΕ αυτό που οι υπόλοιποι πάροχοι έχουν ήδη αποδεχθεί ως νόμιμη και αυτονόητη συμβατική τους υποχρέωση, δηλ. να προσκομίσει εγγυητική επιστολή για τις παρεχόμενες από τον ΟΤΕ υπηρεσίες διασύνδεσης”.

Όπως αναφέρει, ”με την εν λόγω διάταξή της, η ΕΕΤΤ αντιφάσκει προς προηγούμενη απόφασή της, με την οποία αποδεχόταν την υποχρέωση των παρόχων για καταβολή εγγυητικής επιστολής (και μάλιστα ανεξάρτητα από την ύπαρξη ή μη οφειλών από τη διασύνδεση) και έκανε δεκτό ως εύλογο τον τρόπο υπολογισμού της αιτούμενης από τον ΟΤΕ εγγυητικής επιστολής.

Με τον τρόπο αυτό η Επιτροπή αποθαρρύνει τους καλόπιστους παρόχους να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και επιδοτεί τη συμπεριφορά των κακόπιστων παρόχων εις βάρος των επιμελών, στρεβλώνοντας έτσι σημαντικά την τηλεπικοινωνιακή αγορά, και αδιαφορώντας επιδεικτικά για την ανάγκη του ΟΤΕ να προασπίσει, όπως έχει δικαίωμα και υποχρέωση, εύλογα επιχειρηματικά του συμφέροντα”.

----------Η ανακοίνωση της Teledome

”Προσωρινή Διαταγή εξέδωσε σήμερα, 19 Απριλίου 2005, η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) σύμφωνα με την οποία ο ΟΤΕ καλείται –μέχρι την έκδοση της Απόφασης της ΕΕΤΤ επί των ασφαλιστικών Μέτρων- να προβεί άμεσα σε επανενεργοποίηση των υπηρεσιών Διασύνδεσης τις οποίες παρείχε προς την Teledome και την παροχή των οποίων διέκοψε σήμερα το πρωί.

Η Προσωρινή Διαταγή εκδόθηκε στο πλαίσιο σχετικής Ακρόασης των παρόχων ΟΤΕ και Teledome που πραγματοποίησε σήμερα αυτεπάγγελτα η ΕΕΤΤ, μετά την ενημέρωσή της σχετικά με τη μονομερή διακοπή από τον ΟΤΕ των υπηρεσιών Διασύνδεσης που παρείχε προς την Teledome και η οποία είχε ως αποτέλεσμα την αδυναμία της τελευταίας να προβεί σε παροχή υπηρεσιών στους συνδρομητές της, χωρίς δυνατότητα προηγούμενης ειδοποίησής τους.

Σημειώνεται ότι ο ΟΤΕ, σύμφωνα με τους εκπροσώπους του, ενημέρωσε εγγράφως την Teledome για την επερχόμενη διακοπή σήμερα το πρωί.

Σύμφωνα με τον ΟΤΕ, η ανωτέρω διακοπή οφείλεται στη μη κατάληξη των διαπραγματεύσεων των δύο μερών περί καταβολής εγγυητικής επιστολής για τις παρεχόμενες υπηρεσίες Διασύνδεσης στο πλαίσιο της υπογραφής νέας σύμβασης Διασύνδεσης.

Σημειώνεται ότι ο ΟΤΕ είχε καταγγείλει από τον Οκτώβριο του 2004 τη σύμβαση Διασύνδεσης με την Teledome.

Επισημαίνεται ότι η ανωτέρω διακοπή υπηρεσιών πραγματοποιήθηκε μετά την υποβολή από την Teledome στην ΕΕΤΤ αιτήματος για την επίλυση διαφοράς Διασύνδεσης με τον ΟΤΕ την Παρασκευή, 15 Απριλίου 2005, το οποίο η Teledome κοινοποίησε αυθημερόν στον ΟΤΕ.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της Teledome και όπως επιβεβαιώθηκε από τους εκπρόσωπους του ΟΤΕ, δεν υπάρχουν ληξιπρόθεσμες και απαιτητές οφειλές της Teledome προς τον ΟΤΕ για τις παρεχόμενες προς αυτήν υπηρεσίες Διασύνδεσης”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v