Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γ. Δεληγιάννης: Τα ζητούμενα για την δεκαετία

Την ανάγκη δημιουργίας ενός περιβάλλοντος που θα ευνοεί την καινοτομία και θα βοηθήσει την Ελλάδα να θέσει ως άμεσο και ρεαλιστικό στόχο να συμπεριληφθεί έως το 2010 ανάμεσα στις 10 πρώτες χώρες της Ευρώπης όσον αφορά στον κλάδο των Τεχνολογιών, επεσήμανε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Intracom, κ. Γιώργος Δεληγιάννης, στο πλαίσιο του Economist.

Γ. Δεληγιάννης: Τα ζητούμενα για την δεκαετία
”Η Ελλάδα μπορεί να θέσει ως άμεσο και ρεαλιστικό στόχο να συμπεριληφθεί έως το 2010 ανάμεσα στις 10 πρώτες χώρες της Ευρώπης όσον αφορά στον κλάδο των Τεχνολογιών Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών”, τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Intracom, κ. Γιώργος Δεληγιάννης, σήμερα στην ομιλία του στο 9ο Συνέδριο Διακυβέρνησης του Economist, που διοργανώνεται από το Economist Conferences από 18 έως 20 Απριλίου στην Αθήνα.

Συνεχίζοντας ο κ. Δεληγιάννης, επεσήμανε ότι η ευθύνη για την επίτευξη αυτού του στόχου ανήκει τόσο στην πολιτική όσο και στην επιχειρηματική ηγεσία του τόπου. Συγκεκριμένα, το κράτος θα πρέπει να δημιουργήσει ένα περιβάλλον που θα ευνοεί την καινοτομία μέσω φορολογικών κινήτρων, διαθέσιμων κεφαλαίων και αποδοτικής διοίκησης.

Επίσης, θα πρέπει να δημιουργηθούν οι συνθήκες για την εκτέλεση των μεγάλων έργων, ιδιαίτερα του δημόσιου τομέα, μέσω υγιών και αμοιβαία ωφέλιμων συνεργιών μεταξύ δημόσιων και ιδιωτικών φορέων.

Από την άλλη πλευρά, καθήκον της επιχειρηματικής ηγεσίας του τόπου, σύμφωνα με τον κ. Δεληγιάννη, είναι η επένδυση σε τεχνολογικά κρίσιμα έργα και η δραστηριοποίηση σε τεχνολογικές αγορές που ξεπερνούν τα ελληνικά σύνορα.

Η συμμετοχή της Intracom σε αυτό το συνέδριο επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον της για τη διαμόρφωση των εξελίξεων του χώρου της Δημόσιας Διοίκησης και της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, καθώς και την ανάπτυξη της Ελλάδας και της ευρύτερης περιοχής, αναφέρθηκε σχετικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v