Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Bank: Μέρισμα 0,72 ευρώ, δωρεάν μετοχές 2/10

Τη διανομή δωρεάν μετοχών σε αναλογία 2/10 και τη διανομή μερίσματος 0,72 ευρώ ανά μετοχή αποφάσισε η ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της Alpha Bank. Η πληρωμή του μερίσματος θα ξεκινήσει στις 5 Μαΐου 2005.

Alpha Bank: Μέρισμα 0,72 ευρώ, δωρεάν μετοχές 2/10
Τη διανομή δωρεάν μετοχών σε αναλογία 2/10 και τη διανομή μερίσματος 0,72 ευρώ ανά μετοχή αποφάσισε η ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της Alpha Bank, που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών.

Το μέρισμα είναι αυξημένο κατά 44% έναντι του αναπροσαρμοσμένου μερίσματος των 50 λεπτών του προηγουμένου έτους, ενώ η πληρωμή του μερίσματος θα ξεκινήσει στις 5 Μαΐου 2005.

Κατόπιν αυτού η μετοχή της Τραπέζης, από την 20 Απριλίου 2005 θα διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα απολαβής του μερίσματος χρήσεως 2004.

Οι δωρεάν μετοχές θα δοθούν αφού εξασφαλιστεί η έγκριση από το υπουργείο Ανάπτυξης, το πιθανότερο είναι πως αυτό θα γίνει μέσα στο α’ 15νθήμερο του Μαΐου είπε ο κ. Κωστόπουλος.

Η σημερινή γενική συνέλευση εξέλεξε νέο Διοικητικό Συμβούλιο λόγω αποχωρήσεως των κ.κ. Ξενοφώντος Καντώνια, Αναστασίου Αβέρωφ, Γιάννη Γκούμα και Κωνσταντίνου Κυριακόπουλου, σε εφαρμογή των κανόνων της εταιρικής διακυβερνήσεως που έχει θέσει το Διοικητικό Συμβούλιο από το 1995.



Το νέο Διοικητικό Συμβουλίου συγκροτήθηκε σε σώμα αμέσως μετά τη συνέλευση και έχει ως εξής:

Εκτελεστικά μέλη: Εκτελεστικός Πρόεδρος ο κ. Γιάννης Σ. Κωστόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος ο κ. Δ.Π. Μαντζούνης και Εντεταλμένοι Σύμβουλοι οι Γενικοί Διευθυντές, κ.κ. Μαρίνος Σ. Γιαννόπουλος, Σπύρος Ν. Φιλάρετος, Αρτέμης Χ. Θεοδωρίδης.

Μη εκτελεστικά μέλη: Αντιπρόεδρος o κ. Α.Λ. Κανελλόπουλος και μέλη, οι κ.κ. Γ.Ε. Αγουρίδης, Π.Γ. Καρακώστας, Ι.Κ. Λύρας, Ν.Ι. Μάνεσης, Μ.Γ. Τάνες και η κα. Σ.Γ. Ελευθερουδάκη.

Μη εκτελεστικά ανεξάρτητα μέλη: Οι κ.κ. Π.Α. Αποστολίδης και Α.Μ. Βερέμης.

Η γενική συνέλευση ενέκρινε την επανάληψη του προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών, ενώ η έγκριση προγράμματος δικαιωμάτων προαιρέσεως, σε εκτελεστικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθυντικά Στελέχη της Τραπέζης και του Ομίλου, λόγω ελλείψεως απαρτίας αναβλήθηκε για επαναληπτική γενική συνέλευση, η οποία θα γίνει την Πέμπτη 5 Μαΐου 2005.

Γιώργος Μαντέλας

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v