Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κωτσόβολος: Zημιές 6,6 εκατ. ευρώ το α΄τρίμηνο

Ζημιές ύψους 6,6 εκατ. ευρώ και μείωση του κύκλου εργασιών κατά 11%, σημείωσε κατά το α΄τρίμηνο του 2002, ο Κωτσόβολος σε ενοποιημένη βάση. Η εταιρία αποδίδει τα αποτελέσματα αυτά, μεταξύ άλλων, στην πορεία της One Way για την οποία θα προχωρήσει στον περιορισμό της ανεξάρτητης παρουσίας της.

Κωτσόβολος: Zημιές 6,6 εκατ. ευρώ το α΄τρίμηνο
Τα οικονομικά αποτελέσματα για το α΄τρίμηνο του 2002, ανακοίνωσε η εταιρία Κωτσόβολος, τονίζοντας στη σχετική ανακοίνωση, ότι το 2002 θα είναι περίοδος αναδιοργάνωσης των δραστηριοτήτων για ολόκληρο τον όμιλο. Ηδη βρίσκονται σε εξέλιξη συγκεκριμένες στρατηγικές επιλογές, τα αποτελέσματα των οποίων θα αρχίσουν να γίνονται ορατά στο διάστημα των επόμενων μηνών.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται, η εταιρία προσανατολίζεται στον περιορισμό της ανεξάρτητης παρουσίας της One Way και τη μεταφορά των δραστηριοτήτων της εντός των μεγάλων καταστημάτων του ομίλου, καθώς και η συγχώνευση των εταιριών Κωτσόβολος με τη Ράδιο Αθήναι.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα του ομίλου, το α΄ τρίμηνο του 2002 έκλεισε με ζημιογόνα αποτελέσματα, γεγονός που οφείλεται πρώτον, στη γενικότερη κατάσταση της αγορά και δεύτερον στην πορεία της One Way.

Ειδικότερα, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του α΄ τριμήνου του ομίλου Κωτσόβολος, ανήλθε σε 69,1 εκατ. ευρώ έναντι 78,4 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο διάστημα του 2001, σημειώνοντας μείωση κατά 11% ενώ οι ζημίες του ανήλθαν σε 6,6 εκατ. ευρώ.

Αναφορικά με την One Way, η διοίκηση του ομίλου αποφάσισε να μεταφέρει έως 15 Ιουνίου το σύνολο σχεδόν της παρουσίας και των δραστηριοτήτων της εντός των καταστημάτων Κωτσόβολος, με τη μορφή των shop in shop, περιορίζοντας στο ελάχιστο δυνατό την ανεξάρτητη παρουσία της. Στόχος είναι η μεγαλύτερη δυνατή μείωση του λειτουργικού κόστους, αξιοποιώντας παράλληλα τις δυνατότητες που προσφέρουν τα μεγάλα καταστήματα του ομίλου, έτσι ώστε από την αρχή του επόμενου έτους η εταιρεία να παρουσιάσει κερδοφόρα αποτελέσματα.

Επίσης, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση εντός των προσεχών μηνών ολοκληρώνονται οι διαδικασίες συγχώνευσης των εταιριών Π. ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Α.Ε.Β.Ε. και ΡΑΔΙΟ ΑΘΗΝΑΙ Α.Ε.Β.Ε.Τ.Ε., γεγονός που θα προσφέρει σοβαρή μείωση του λειτουργικού κόστους της νέας εταιρίας που δημιουργείται και των χρηματοοικονομικών τους δαπανών, αφού θα γίνει παράλληλη ενοποίηση των διαφόρων τμημάτων των δύο εταιριών και θα υπάρξει συντονισμός της εμπορικής της δραστηριότητας.

Η νέα διοίκηση του ομίλου, σκοπεύει να ακολουθήσει πολιτική ανάπτυξης των εμπορικών πλέον σημάτων Κωτσόβολος και Ράδιο Αθήναι δημιουργώντας νέα σημεία πώλησης ενισχύοντας την παρουσία και τον ηγετικό της ρόλο στην αγορά. Επίσης εντός του 2002 έχει προγραμματιστεί η ανακαίνιση όλων των ήδη λειτουργούντων καταστημάτων.

Η αναβάθμιση έχει σχεδιαστεί από κοινού με τους DIXONS U.K. Οι κινήσεις αυτές εκτιμάται ότι θα έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση της κερδοφορίας, τη διεύρυνση του μεριδίου αγοράς, καλύτερη γεωγραφική κάλυψη της Ελληνικής αγοράς και ταυτόχρονα μεγαλύτερη διαπραγματευτική ισχύ έναντι των προμηθευτών.

Τέλος, σύμφωνα με την ανακοίνωση, στόχος της διοίκησης είναι εντός του έτους να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα αναδιοργάνωσης των δραστηριοτήτων του ομίλου, που αποτελεί το μεγαλύτερο εμπορικό όμιλο λιανικής πώλησης (εκτός του τομέα των τροφίμων). Τα αποτελέσματα των προαναφερομένων επιχειρηματικών κινήσεων και ο επανακαθορισμός του ηγετικού του ρόλου στην αγορά, θα αρχίσουν να γίνονται ορατά εντός των προσεχών μηνών και κυρίως στο πρώτο τρίμηνο του 2003.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v