Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεργασία της Hellastat με Alpha Finance ΑΧΕΠΕΥ

Σε συμφωνία συνεργασίας προχώρησαν η Hellastat και η Alpha Finance ΑΧΕΠΕΥ, μέλος του ομίλου της Alpha Bank, στο πλαίσιο της οποίας η Hellastat παρέχει, προς την Alpha Finance, οικονομικά και επιχειρηματικά στοιχεία για εταιρίες και κλάδους της ελληνικής οικονομίας, μέσω του συστήματος on-line ενημέρωσης IBIS.

Συνεργασία της Hellastat με Alpha Finance ΑΧΕΠΕΥ
Σε συμφωνία συνεργασίας προχώρησαν η Hellastat και η Alpha Finance ΑΧΕΠΕΥ, μέλος του ομίλου της Alpha Bank.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, η Hellastat παρέχει, προς την Alpha Finance, οικονομικά και επιχειρηματικά στοιχεία για εταιρίες και κλάδους της ελληνικής οικονομίας, μέσω του συστήματος on-line ενημέρωσης IBIS (Integrated Business Information System).

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το IBIS αναπτύχθηκε εξολοκλήρου από την Hellastat, βασίζεται στο διεθνές πρότυπο XBRL (eXtensible Business Reporting Language) και προσφέρει έγκυρα, έγκαιρα και σε ηλεκτρονικά επεξεργάσιμη μορφή πληροφορίες και δεδομένα απαραίτητα στην παροχή επενδυτικών υπηρεσιών.

Όπως επισημαίνεται, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του IBIS είναι η δυναμική ενημέρωση - καθημερινή επικαιροποίηση και έλεγχος των δεδομένων μέσω on-line εφαρμογής, η άμεση υλοποίηση, καθώς δεν απαιτείται προεγκατάσταση και χρήση άλλων λογισμικών ή μηχανημάτων και η διασφάλιση της ποιότητας και της απρόσκοπτης λειτουργίας των συστημάτων πιστοληπτικής αξιολόγησης, μέσω του ελέγχου και της επισήμανσης των λαθών των οικονομικών καταστάσεων.

Επίσης, η σημαντικότατη μείωση του κόστους λειτουργίας της τράπεζας, η ελάχιστη εμπλοκή του ανθρώπινου δυναμικού της τράπεζας για τη συντήρηση της εφαρμογής και η παρακολούθηση της οικονομικής ενημέρωσης με βάση το διεθνές πρότυπο XBRL.

Όπως τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση, η Hellastat διαθέτει την μεγαλύτερη on-line βάση επεξεργάσιμων οικονομικών και επιχειρηματικών πληροφοριών για εταιρίες και κλάδους που καλύπτουν όλο το φάσμα της Ελληνικής οικονομίας.

Είναι δε η μοναδική εταιρία παροχής οικονομικών και επιχειρηματικών πληροφοριών στην Ελλάδα που χρησιμοποιεί την τεχνολογία αιχμής XBRL.

Τέλος αναφέρεται πως μέσω της συνεργασίας αυτής η Alpha Finance, υιοθετώντας καινοτόμες τεχνολογίες (XBRL) και διαδικασίες (IBIS) οικονομικής ενημέρωσης, βελτιστοποιεί την αποτελεσματικότητα της επιτυγχάνοντας παράλληλα σημαντική μείωση στο κόστος λειτουργίας της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v