Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δηλώσεις Αλογοσκούφη για Emporiki-Credit Agricole

Ο υπουργός Οικονομικών διέψευσε την Τετάρτη ότι η κυβέρνηση έχει καταλήξει σε συμφωνία για πώληση επιπλέον ποσοστού της Emporiki Bank στην Credit Agricole, μετέδωσε το Reuters.

Δηλώσεις Αλογοσκούφη για Emporiki-Credit Agricole
Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης διέψευσε την Τετάρτη ότι η κυβέρνηση έχει καταλήξει σε συμφωνία για πώληση επιπλέον ποσοστού της Emporiki Bank στην Credit Agricole, μετέδωσε το Reuters.

Δημοσιεύματα ανέφεραν την Τρίτη ότι η κυβέρνηση συμφώνησε να πωλήσει επιπλέον ποσοστό της Emporiki στον γαλλικό τραπεζικό όμιλο Credit Agricole, που κατέχει σήμερα 11% της ελληνικής τράπεζας.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το αν η κυβέρνηση κατέληξε σε συμφωνία για πώληση μετοχών που κατέχει το Δημόσιο στην Credit Agricole, ο Γιώργος Αλογοσκούφης είπε: ”Όχι, δεν υπάρχει (συμφωνία)”.

Ο κ. Αλογοσκούφης είπε ότι το μόνο πράγμα που μπορεί να υποθέσει είναι ότι οι εφημερίδες συνέδεσαν την πώληση ποσοστού που κατέχει το Δημόσιο στην Emporiki με την επίλυση του Ασφαλιστικού της ελληνικής τράπεζας.

”Το μόνο που γνωρίζω είναι αυτό που μου είπε η διοίκηση της Emporiki ότι οι Γάλλοι ενδιαφέρονται μόνο αν λυθεί το Ασφαλιστικό”, είπε, προσθέτοντας ότι θα υπάρξει επίλυση του Ασφαλιστικού εντός μίας ή δύο εβδομάδων.

Η μετοχή της Emporiki υποχωρούσε 4,16% στα 22,10 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v