Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

OTE: Ο CFO για εθελουσία, Cosmote, business plan

Μέχρι τα τέλη Μαΐου αναμένεται να ολοκληρωθεί η μεταφορά των παγίων των Globul και Cosmofon στην Cosmote, όπως σημείωσε ο οικονομικός διευθυντής του ΟΤΕ σε συνάντηση που είχε με την Alpha Finance, κατά τη διάρκεια της οποίας αναφέρθηκε στις συνομιλίες με τα σωματεία, αλλά και στα σχέδια του ΟΤΕ για Cosmorom, RomTelecom και Cosmote. Στις 26/4 η έγκριση του business plan από το Δ.Σ.

OTE: Ο CFO για εθελουσία, Cosmote, business plan
Στις συνομιλίες με τα σωματεία των εργαζομένων, στη μείωση του προσωπικού, στις νέες προσλήψεις, στο νέο business plan, στα σχέδια αναφορικά με την Cosmorom, αλλά και με την Cosmote, καθώς και στη μεταβίβαση των παγίων της Globul και της Cosmofon στην Cosmote, αναφέρθηκε ο οικονομικός διευθυντής του ΟΤΕ κ. Ιορδάνης Αϊβάζης σε συνάντηση που είχε με την Alpha Finance.

Ειδικότερα, όπως σημειώνει η Alpha Finance στο πρωινό της report με ημερομηνία 13 Απριλίου 2005 και όσον αφορά στο πολυσυζητημένο θέμα της συγχώνευσης της Cosmote, ο κ. Αϊβάζης ανέφερε πως ο ΟΤΕ δεν σκοπεύει να αυξήσει τη συμμετοχή του στη θυγατρική υψηλότερα του 64% μεσοπρόθεσμα, συμπληρώνοντας πως η εξαγορά των μειοψηφιών θα εξετασθεί με την ολοκλήρωση του προγράμματος αναδιάρθρωσης.

Αναφορικά με τα σωματεία του ΟΤΕ σημείωσε πως οι συνομιλίες αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τα τέλη Απριλίου ή το αργότερο μέχρι τις αρχές Μαΐου.

Παράλληλα, είπε πως το Δημόσιο θα καλύψει κατά πάσα πιθανότητα μέρος του ελλείμματος του ασφαλιστικού ταμείου της ΤΑΠ-ΟΤΕ μεταβιβάζοντας το 4% των μετοχών του Οργανισμού.

Για τους εργαζόμενους που θα αποχωρήσουν ο κ. Αϊβάζης ανέφερε πως ο κύριος όγκος αναμένεται να αποχωρήσει στο δεύτερο εξάμηνο του 2005 και οι υπόλοιποι στο πρώτο εξάμηνο του 2006.

Σε ό,τι αφορά το business plan του Οργανισμού, ο ίδιος συμπλήρωσε πως αναμένεται να εγκριθεί από το διοικητικό συμβούλιο στις 26 Απριλίου, ενώ αναφορικά με την Cosmorom η Alpha Finance εκτιμά πως θα επαναλανσαριστεί υπό τη διοίκηση της Cosmote, προσθέτοντας πως οι κεφαλαιουχικές δαπάνες υπολογίζονται σε περίπου 500 εκατ. ευρώ.

Σχετικά με τη μεταφορά των παγίων της Cosmofon και της Globul στην Cosmote, αυτή αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Μαΐου, ενώ σε ό,τι αφορά τον ΟΤΕ εκτιμάται ότι θα λάβει μετρητά προκειμένου να αποφύγει το βάρος της φορολόγησης.

Σε ό,τι αφορά τη Romtelecom σημείωσε πως θα εισαχθεί στο χρηματιστήριο της Ρουμανίας, επισημαίνοντας πως ο ΟΤΕ δεν θα μειώσει τη συμμετοχή του (η οποία ανέρχεται στο 54,01%).

Η Alpha Finance εκτιμά πως τα προαναφερθέντα σημεία που τόνισε ο κ. Αϊβάζης αποτελούν θετικές ενδείξεις για τις προοπτικές και την αναδιάρθρωση του ΟΤΕ, συμπληρώνοντας πως παραμένει θετική για τη μετοχή, για την οποία έχει θέσει τιμή-στόχο τα 16,8 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v