Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βουρλούμης: Διαψεύδει πρόθεση συγχώνευσης Cosmote

Ο ΟΤΕ δεν έχει πρόθεση συγχώνευσης με την Cosmote και ούτε πρόκειται να αυξήσει το ποσοστό του στην εταιρία υπεράνω του 64%, είπε ο επικεφαλής του Οργανισμού, Π. Βουρλούμης, σε συνέντευξή του στο κυριακάτικο ΒΗΜΑ.

Βουρλούμης: Διαψεύδει πρόθεση συγχώνευσης Cosmote
Ο ΟΤΕ δεν έχει πρόθεση συγχώνευσης με την Cosmote δήλωσε σε συνέντευξή του στο κυριακάτικο ΒΗΜΑ ο επικεφαλής του Οργανισμού, Π. Βουρλούμης.

Όπως είπε ο κ. Βουρλούμης, ο ΟΤΕ δεν θα αυξήσει το ποσοστό του υπεράνω του 64%. Σήμερα, το ποσοστό του ΟΤΕ στην Cosmote προσεγγίζει το 63%.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει τώρα η μεταβίβαση των δραστηριοτήτων του ΟΤΕ στην κινητή τηλεφωνία προς την Cosmote. Όπως έχει ανακοινωθεί, ο ΟΤΕ θα ”πουλήσει” τις συμμετοχές του σε Globul και Cosmofon στη θυγατρική του.

Υπό το πρίσμα των δηλώσεων Βουρλούμη όμως, επισημαίνει στο πρωινό της report η Alpha Finance, τώρα η Cosmote θα πρέπει να δώσει στον ΟΤΕ μετρητά αντί για μετοχές, που προέβλεπε το αρχικό σχέδιο.

Και αυτό γιατί σε περίπτωση που η εταιρία κινητής δώσει μέρος των μετοχών της στον Οργανισμό, το ποσοστό του τελευταίου θα υπερβεί κατά πολύ το 64%. Όπως επισημαίνει η χρηματιστηριακή, η Cosmote θα πρέπει πλέον να αυξήσει το δανεισμό της ώστε να καταβάλει το τίμημα των συμμετοχών του ΟΤΕ.

Το ποσό αυτό εκτιμά η Alpha Finance θα ανέλθει σε 600-800 εκατ. ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι θα χαμηλώσει το μέσο σταθμισμένο κόστος κεφαλαίου κατά 0,5-0,8% ενισχύοντας την αποτίμηση της εταιρίας. Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, μια τέτοια εξέλιξη ευνοεί και τον ΟΤΕ, αφού θα κατέχει αυξημένο ποσοστό σε μια εταιρία κινητής με ισχυρή αποτίμηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v