Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΒΟ: Συζητήσεις για projects- στρατηγικό επενδυτή

Υπερκομματική συναίνεση για την περαιτέρω ανάπτυξη της ΕΛΒΟ και τη καθιέρωσή της ως αμυντικής βιομηχανίας της χώρας επιτεύχθηκε σήμερα στην έκτακτη γενική συνέλευση. ”Εφόσον οι προϋποθέσεις αυτές εκπληρωθούν, μπορεί να έλθει και στρατηγικός επενδυτής στην ΕΛΒΟ”, δήλωσε στο euro2day.gr ο Ευ. Μυτιληναίος.

ΕΛΒΟ: Συζητήσεις για projects- στρατηγικό επενδυτή
της Αθηνάς Καλαϊτζόγλου

Υπερκομματική συναίνεση για την περαιτέρω ανάπτυξη της ΕΛΒΟ και την καθιέρωσή της ως αμυντικής βιομηχανίας της χώρας επιτεύχθηκε σήμερα κατά τη διάρκεια έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρίας.

Οι παριστάμενοι βουλευτές της Ν. Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ συμφώνησαν στο να αναπτυχθεί μία προνομιακή σχέση μεταξύ υπουργείου Εθνικής Άμυνας και ΕΛΒΟ με στόχο τη διασφάλιση της επιβίωσης της εταιρίας για των θέσεων εργασίας.

Παράλληλα, συμφωνήθηκε να ξεκινήσει από την ερχόμενη Δευτέρα επίσημος διάλογος μεταξύ του υπουργείου Εθνικής Αμύνης και του Management της ΕΛΒΟ που κατέχει ο όμιλος Μυτιληναίου προκειμένου να διαμορφωθεί μία συμφωνία πλαίσιο με κεντρικό πυρήνα την ανάδειξη της ΕΛΒΟ σε αμυντική βιομηχανία της χώρας.

Η συμφωνία αυτή εφόσον επιτευχθεί θα έρθει για έγκριση στην τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας τον ερχόμενο Ιούνιο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΛΒΟ, Ευ. Μυτιληναίος, μιλώντας στο euro2day.gr δήλωσε ότι ”Εφόσον οι προϋποθέσεις αυτές εκπληρωθούν, μπορεί να έλθει και στρατηγικός επενδυτής στην ΕΛΒΟ”.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Αμυνας υποσχέθηκε την υπογραφή μέχρι τον Ιούνιο προγραμμάτων ύψους περίπου 200 εκατ. ευρώ.

Στην επαναληπτική έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της ΕΛΒΟ ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών δεσμεύτηκε για τη στήριξη της βιομηχανίας, διαβεβαίωσε ότι το υφιστάμενο μετοχικό σχήμα ”είναι το καλύτερο” για το Ελληνικό Δημόσιο και δεν τίθεται θέμα ανατροπής του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v