Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κορρές: Ενδείξεις για καλύτερο 2013

Η είσοδός της στην αγορά της Νοτίου Αφρικής αλλά και η διατήρηση ανταγωνιστικής τιμολογιακής πολιτικής για τη συνέχιση της θετικής πορεία του 2012 είναι οι βασικοί στόχοι της Κορρές για το 2013.

Κορρές: Ενδείξεις για καλύτερο 2013
Θετικές εκτιμήσεις για την πορεία της εταιρίας τόσο στην εσωτερική αγορά όσο και στη διεθνή διατύπωσε η διοίκηση του ομίλου Κορρέ κατά τη διάρκεια της τακτικής γενικής συνέλευσης της εταιρίας.

Σύμφωνα με το διευθύνοντα σύμβουλο κ. Βιδάκη, κατά το 2012 η εταιρία, παρά την πτωτική τάση της αγοράς (-5% στα καλλυντικά φαρμακείου), κατόρθωσε να αυξήσει κατά 30 μονάδες βάσης το μερίδιο αγοράς της, το οποίο πλέον διαμορφώνεται στο 10,1%.

Η τάση διατηρείται και στο α΄ τρίμηνο του 2013, όπου η Κορρές διαπιστώνει αύξηση πωλήσεων κατά 20% στα εγχώρια κανάλια, τη στιγμή που το σύνολο της αγοράς κινείται στο +4%.

Σε ότι αφορά τις δραστηριότητες στο εξωτερικό, μετά από ευρύ πρόγραμμα ανασυγκρότησης στις βασικές της αγορές (Μ. Βρετανία, Γερμανία, Σκανδιναβία, Γαλλία, ΗΠΑ), η εταιρία σκοπεύει εντός του 2013 να εισέλθει με συνεργάτη στην αγορά της Νοτίου Αφρικής.

Παραλλήλως, επιδιώκει να διατηρήσει το μικτό περιθώριο κέρδους της, το οποίο παρά την κρίση διευρύνθηκε κατά 2% μέσα στο 2012, διατηρώντας όμως ταυτόχρονα ανταγωνιστική τιμολογιακή πολιτική προς τον τελικό καταναλωτή (μέσω προσφορών και εκπτώσεων).

Οι δηλώσεις Βιδάκη

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, κ. Βιδάκης, ανέφερε ότι το επιχειρείν για μια ελληνική επιχείρηση που υφίσταται τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης αλλά και τα προβλήματα ρευστότητας που ταλαιπωρούν την ελληνική αγορά, ήταν εξαιρετικά δύσκολο το 2012.

Ο ίδιος θεωρεί ότι υπάρχουν θετικές ενδείξεις για την πορεία της οικονομίας το 2013, εκτιμώντας ωστόσο ότι όλα μέλλουν να αποδειχθούν στην πράξη.

Θεωρεί κρίσιμο το ζήτημα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, της χορήγησης ρευστότητας στην αγορά και της ανακούφισης ομάδων που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση, ενώ αναφέρθηκε και στο φορολογικό χαρακτηρίζοντάς το πάγιο πρόβλημα για τις επιχειρήσεις εξαιτίας της περιπλοκότητάς του και της συνεχούς αναμόρφωσής του.


Οι αποφάσεις της ΓΣ

1) Ενέκρινε τις Ετήσιες Οικονομικές Καταστάσεις της 13ης Εταιρικής Χρήσης (1η Ιανουαρίου 2012 – 31η Δεκεμβρίου 2012) της εταιρείας, μετά της ετήσιας έκθεσης Διαχείρισης του Διοικητικού Συμβουλίου και της έκθεσης των Ορκωτών Ελεγκτών.

2) Απάλλαξε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τους ελεγκτές από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τα πεπραγμένα της 12ης Εταιρικής Χρήσης (1η Ιανουαρίου 2012 – 31η Δεκεμβρίου 2012), σύμφωνα με το Νόμο και το Καταστατικό.

3) Επικύρωσε σύμφωνα με το άρθρο 23α ΚΝ 2190/1920 τις συμβάσεις, αμοιβές, και αποζημιώσεις των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου για την 13η Εταιρική Χρήση (1η Ιανουαρίου 2012 – 31η Δεκεμβρίου 2012), προενέκρινε τις αντίστοιχες για την 14η εταιρική χρήση (1η Ιανουαρίου 2013 – 31η Δεκεμβρίου 2013), και χορήγησε αδεία στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και στα στελέχη της εταιρείας προκειμένου να παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε συνδεδεμένες επιχειρήσεις.

4) Εξέλεξε ένα (1) τακτικό και ένα (1) αναπληρωματικό Ορκωτό Ελεγκτή Λογιστή από το Σώμα Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών (Σ.Ο.Ε.Λ.) για την 14η εταιρική χρήση (1η Ιανουαρίου 2013– 31η Δεκεμβρίου 2013) και εξουσιοδότησε το Διοικητικό Συμβούλιο για τον καθορισμό της αμοιβής τους.

5) Ενέκρινε την αλλαγή χρήσης αντληθέντων κεφαλαίων με καταβολή μετρητών ύψους 9.500.000 ευρώ που πραγματοποιήθηκε, βάσει της από 30.6.2011 απόφασης της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης.

6) Ενέκρινε τη θέσπιση Προγράμματος διάθεσης μετοχών στο προσωπικό της Εταιρείας με τη μορφή άσκησης δικαιώματος προαίρεσης (Stock Option Plan) και ενέκρινε τους βασικούς όρους του Προγράμματος παρέχοντας ταυτόχρονα εξουσιοδότηση στο Διοικητικό Συμβούλιο όπως με αποφάσεις του ρυθμίσει κάθε άλλο ειδικότερο όρο και λεπτομέρεια του προγράμματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v