Aegean: «Κοιτά» το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου

Η Aegean Airlines η οποία εξετάζει πολύ σοβαρά τις δυνατότητες δραστηριοποίησής της στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου. Οι συζητήσεις με τον Δήμο αφορούν την ερχόμενη χρονιά.

  • της Μάρως Τσαντήλα
Aegean: «Κοιτά» το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου
Το «βλέμμα» της προς την περιοχή της Θεσσαλίας στρέφει η Aegean Airlines η οποία εξετάζει πολύ σοβαρά τις δυνατότητες δραστηριοποίησής της στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου.

Οι προοπτικές δραστηριοποίησης της Aegean στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου εξετάστηκαν κατά την διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες στο Δημαρχείο του Βόλου με την συμμετοχή του δημάρχου της πόλης Πάνου Σκοτινιώτη, τοπικών φορέων και αντιπροσωπείας της αεροπορικής εταιρείας με επικεφαλής το Διευθυντή Διοίκησης και Υπηρεσιών Εδάφους Ιωσήφ Μαστραντωνάκη.

Οι συζητήσεις των δύο πλευρών αφορούν την ερχόμενη χρονιά, καθώς τα πλάνα του αεροπορικού προγράμματος καταρτίζονται τώρα, και εστιάζουν στην πραγματοποίηση πτήσεων τόσο προς τις παραδοσιακές αγορές, όπως είναι η Γερμανία, αλλά και προς τις νέες τουριστικές αγορές στις οποίες επιχειρεί άνοιγμα ο Δήμος Βόλου δηλαδή σε Ρωσία, Κύπρος, Τουρκία, Ισραήλ. Προκειμένου να αξιολογηθούν οι δυνατότητες το επόμενο διάστημα οι τοπικοί φορείς θα στείλουν στην εταιρεία τα στοιχεία κίνησης για τις εξεταζόμενες αγορές. 

Ένα εκατομμύριο πληθυσμός

Ο δήμαρχος Βόλου αναφερόμενος στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου σημειώνοντας ότι μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της περιοχής της Κεντρικής Ελλάδας, με πληθυσμό άνω του 1 εκατομμυρίου. Επίσης σημείωσε ότι η αεροπορική σύνδεση της περιοχής με τις γερμανόφωνες χώρες της Ευρώπης θα προσφέρει σύνδεση με την γενέτειρα τους σε χιλιάδες Θεσσαλούς μετανάστες. Ο κ. Σκοτινιώτης σημείωσε ότι καταβάλλεται σημαντική προσπάθεια για την ανάπτυξη του τουρισμού της περιοχές από νέες αγορές με σημαντική προοπτική.

Από την πλευρά των στελεχών της Aegean σημείωσαν ότι η περίπτωση του αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου παρουσιάζει ενδιαφέρον για την δραστηριοποίηση της εταιρείας καθώς η ευρύτερη περιοχή προσφέρεται για την ανάπτυξη θεματικού – εναλλακτικού τουρισμού που απευθύνεται ιδίως σε τουρίστες υψηλού οικονομικού επιπέδου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v