Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιώς: Στα 19 δισ. η έκθεση σε ΕΚΤ και ELA

«Στο τέλος της ανακεφαλαιοποίησης ο όμιλος θα έχει κεφάλαια 9 δισ. ευρώ. Θα είναι μία από τις καλύτερες ανακεφαλαιοποιημένες τράπεζες στην Ευρώπη δήλωσε ο κ. Θωμόπουλος της Τρ. Πειραιώς.

Πειραιώς: Στα 19 δισ. η έκθεση σε ΕΚΤ και ELA
Η έκθεση της Πειραιώς στην ΕΚΤ ανέρχεται στα 16 δισ. ευρώ, ενώ ο δανεισμός από τον ELA περιορίστηκε στα 3 δισ. ευρώ κατά το α΄ τρίμηνο του 2013, ανέφερε η διοίκηση της τράπεζας κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης.

Από τα 16 δισ. της ΕΚΤ τα 7 δισ. ευρώ είναι ομόλογα EFSF.

«Στο τέλος της ανακεφαλαιοποίησης ο όμιλος θα έχει κεφάλαια 9 δισ. ευρώ. Θα είναι μία από τις καλύτερες ανακεφαλαιοποιημένες τράπεζες στην Ευρώπη και η καλύτερη στην Ελλάδα», τόνισε ο κ. Άνθιμος Θωμόπουλος αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος.

Οι συνέργειες ανέρχονται σε 550 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση, ενώ ο ρυθμός αύξησης των επισφαλειών επιβραδύνεται τους τελευταίους μήνες.

Για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου η διοίκηση της τράπεζας τόνισε ότι βρίσκεται στην τελική ευθεία και αναμένει τις τελικές εγκρίσεις από τις αρμόδιες αρχές. 

Σε ό,τι αφορά την παρουσία του ομίλου στις αγορές της ΝΑ Ευρώπης τα στελέχη της διοίκησης υπογράμμισαν ότι αφού ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση η οποία αποτελεί προτεραιότητα για τον όμιλο, θα πραγματοποιηθεί ο σχεδιασμός όσον αφορά τις θυγατρικές στις αγορές της ΝΑ Ευρώπης.

«Στόχος μας είναι ο εξορθολογισμός της παρουσίας του ομίλου ανάλογα με τα χαρακτηριστικά της κάθε χώρας χωρίς αυτό να αποκλείει την επέκταση όπου χρειαστεί», υπογράμμισε η διοίκηση Πειραιώς. 

Τέλος για την ελληνική οικονομία υπογράμμισαν ότι υπάρχουν θετικά σημάδια πως η κατάσταση σταθεροποιείται όσον αφορά κάποιους μακροοικονομικούς δείκτες, ότι η χώρα ανακτά σε καθημερινή βάση την εμπιστοσύνη, ωστόσο χρειάζεται πολύ δουλειά ακόμη ώστε να ανασχεθεί η ύφεση και να αντιμετωπιστεί η πολύ υψηλή ανεργία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v