Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobank: Χρηματοδότηση εξαγωγικών με 200 εκατ.

"Είναι μόνο η αρχή. Εμείς κάνουμε την ανάπτυξη στρατηγική επιλογή μας. Κάνουμε τα λόγια πράξη και η Eurobank θα συμβάλει στη νέα προοπτική της χώρας", τόνισε ο Ν. Καραμούζης. Στη Μόσχα η επόμενη στάση του go International. 

Eurobank: Χρηματοδότηση εξαγωγικών με 200 εκατ.
Πρόγραμμα χρηματοδότησης ύψους 200 εκατ. προς 300 υγιείς εξαγωγικές επιχειρήσεις θα εφαρμόσει σύντομα η Eurobank στο πλαίσιο της στρατηγικής της προτεραιότητας που είναι η ενίσχυση του εξαγωγικού προσανατολισμού των ελληνικών επιχειρήσεων.

"Είναι μόνο η αρχή. Εμείς κάνουμε την ανάπτυξη στρατηγική επιλογή μας. Κάνουμε τα λόγια πράξη και η Eurobank θα συμβάλει στη νέα προοπτική της χώρας", τόνισε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Νικόλαος Καραμούζης, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο πλαίσιο της παρουσίασης της επόμενης δράσης του go International, που αφορά την πραγματοποίηση επίσκεψης και επιχειρηματικών συναντήσεων ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων στη Μόσχα, στις 27 - 28 Μαΐου. 

Στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκε και ο υφυπουργός εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας. "Η επιβίωση της χώρας και η επιστροφή σε σταθερή τροχιά και σε βιώσιμη ανάπτυξη αποτελεί εθνικό ζήτημα", τόνισε ο υφυπουργός, επισημαίνοντας ότι το υπουργείο και οι υπηρεσίες του δεν ασχολούνται μόνο με την εξωτερική πολιτική, αλλά και με την προώθηση των οικονομικών συμφερόντων της χώρας σε πρόσφορες αγορές, όπως η τεράστια αγορά της Ρωσίας. 
 
Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο πρόεδρος του Ελληνορωσικού Επιμελητηρίου, Χ. Δήμας, και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, Δ. Λακασάς.


Νανόπουλος: Ανεργία και φόροι στερούν πολύτιμο οξυγόνο

Στην ομιλία του, ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Νικόλαος Νανόπουλος, αναφέρθηκε στα θετικά βήματα που έχουν γίνει ως προς την ανάκτηση της εμπιστοσύνης και της αξιοπιστίας της ελληνικής οικονομίας και επισήμανε την ανάγκη συνέχισης του μεταρρυθμιστικού έργου.

Τόνισε ότι δυστυχώς η ανεργία και τα μεγάλα φορολογικά βάρη στερούν οξυγόνο από την οικονομία. Ωστόσο, το κλίμα είναι θετικό και πρέπει όλοι να συμβάλουμε στην προσπάθεια για την επαναφορά της χώρας στην ανάπτυξη.

"Η ελληνική οικονομία, αν μείνει απόλυτα συνεπής στην πορεία αυτή, θα οδηγηθεί σε έναν νέο ενάρετο κύκλο. Η Eurobank στηρίζει και θα συνεχίσει να εντείνει την προσπάθεια στήριξης, με στόχο την εξωστρέφεια της ελληνικής επιχειρηματικότητας", δήλωσε ο κ. Νανόπουλος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v