Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΤΕ: Συνεδριάζει το Δ.Σ για έγκριση ενημερωτικού

Συνεδριάζει σήμερα το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας προκειμένου να εγκρίνει το ενημερωτικό δελτίο της αύξησης στην τελική μορφή του και να δρομολογήσει το reverse split της μετοχής.

ΕΤΕ: Συνεδριάζει το Δ.Σ για έγκριση ενημερωτικού
Συνεδριάζει σήμερα το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας προκειμένου να εγκρίνει το ενημερωτικό δελτίο της αύξησης στην τελική μορφή του και να δρομολογήσει το reverse split της μετοχής που πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέσα στην εβδομάδα.

Με βάση τον σχεδιασμό που έχει δημοσιοποιηθεί, η ΕΤΕ σκοπεύει να προχωρήσει σε reverse split σε αναλογία 1 νέα μετοχή για κάθε 10 παλιές, με αύξηση ονομαστικής αξίας από 1 σε 10 ευρώ και εν συνεχεία μείωση της ονομαστικής τιμής της μετοχής στο 0,3 ευρώ, με στόχο τη δημιουργία αποθεματικού ύψους 1,18 δισ. ευρώ.

Το reverse split πρέπει να έχει ολοκληρωθεί πριν από την εξειδίκευση των όρων της ΑΜΚ για την οποία θα συνεδριάσει και πάλι το Δ.Σ. της τράπεζας προς το τέλος της εβδομάδας ή το αργότερο στις αρχές της επόμενης. Θα έχει προηγηθεί η έγκριση του ενημερωτικού δελτίου της ΑΜΚ από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Σημειώνεται ότι το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας έχει εξουσιοδοτηθεί από τη γενική συνέλευση να αποφασίσει την τιμή έκδοσης των νέων μετοχών, τον χρόνο άσκησης του δικαιώματος των μετόχων να μετάσχουν στην αύξηση, τη διάθεση δικαιωμάτων που τυχόν δεν θα ασκηθούν και άλλα συναφή θέματα.


Πάει καλά το άτυπο book building

Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται το άτυπο book building που διενεργεί η Εθνική με στόχο να συγκεντρώσει από ιδιώτες κεφάλαια ως 1,17 δισ. ευρώ, το 12% της ΑΜΚ. Στελέχη του ομίλου δηλώνουν την αισιοδοξία τους για το τελικό αποτέλεσμα, το οποίο δεν θα καλύπτει απλώς την ιδιωτική συμμετοχή, όπως δηλώνουν, αλλά θα εξασφαλίζει και τη συνέχιση του μοντέλου πολυμετοχικότητας πάνω στο οποίο στηρίχθηκε επί χρόνια η Εθνική.

Η ιδιαίτερα αυξημένη διάθεση ανάληψης ρίσκου διεθνώς οδηγεί σε αυξημένο ενδιαφέρον συμμετοχής στην ΑΜΚ από ξένα επενδυτικά κεφάλαια αλλά και από εγχώριους ιδιώτες επενδυτές.

Τα ίδια στελέχη, πάντως, σημειώνουν ότι δεν ευσταθούν οι πληροφορίες που αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια της πρόσφατης αποστολής υπό τον πρωθυπουργό στην Κίνα έκλεισαν συμφωνίες με κινεζικά funds για τη συμμετοχή τους στην ΑΜΚ με ποσό άνω των 50 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v