Αlfa Alfa: Αύξηση ενοποιημένων μεγεθών

Αύξηση 7,3% και 23,07%, αντίστοιχα, σημείωσαν ο ενοποιημένος τζίρος (102,7 εκατ. ευρώ) και τα ενοποιημένα λειτουργικά κέρδη (4,8 εκατ. ευρώ) του ομίλου Αlfa Alfa Holdings. Στα 9,5 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα συνολικά κέρδη του ομίλου.

Αlfa Alfa: Αύξηση ενοποιημένων μεγεθών
Αύξηση της τάξης του 7,3% σημείωσε ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του ομίλου Αlfa Alfa Holdings, ενώ αύξηση της τάξης του 23,07% παρουσίασαν τα ενοποιημένα λειτουργικά κέρδη του ομίλου.

Ειδικότερα, ο κύκλος εργασιών του ομίλου έφθασε τα 102,7 εκατ. ευρώ (35 δισ. δρχ.), έναντι 95,7 εκατ. ευρώ (33 δισ. δρχ.) το α΄ τρίμηνο του 2001. Αντίστοιχα, τα λειτουργικά κέρδη του ομίλου – μείον τα έσοδα συμμετοχών και τα έσοδα πωλήσεων χρεογράφων – ανήλθαν σε 4,8 εκατ. ευρώ, από 3,9 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Τα συνολικά κέρδη του ομίλου του τριμήνου ανήλθαν σε 9,5 εκατ. ευρώ (3,2 δις. δρχ.).



Στον κατασκευαστικό κλάδο, η ΑΛΤΕ ηγείται πλέον ενός ενιαίου κατασκευαστικού ομίλου, μετά την απορρόφηση επτά (7) κατασκευαστικών εταιριών (Οδών & Οδοστρωμάτων, ΚΟΡΟΝΤΖΗΣ, ΙΡΙΣ, Θεμέλιο ’79, Δωρική, Γ. Σχοινάς και ΑΝΝΕΞ) και αποκτά πλέον ισχυρή παρουσία στη νέα ανώτατη τάξη (Ζ΄) των εργοληπτικών επιχειρήσεων της χώρας.

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της ΑΛΤΕ, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2002 διαμορφώνεται στα 35,2 εκατ. ευρώ (12 δισ. δρχ.), τα προ φόρων κέρδη, σε ενοποιημένη βάση, φτάνουν τα 6,7 εκατ. ευρώ (2,3 δισ. δρχ.), ενώ σημαντική αναμένεται να είναι η συνεισφορά του κλάδου στο σύνολο της τρέχουσας χρήσης, μετά την πλήρη ενσωμάτωση των νέων εταιριών στο νέο επιχειρηματικό σχήμα της ΑΛΤΕ, όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου.

Έτσι ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του νέου κατασκευαστικού φορέα της ΑΛΤΕ, κατά το 2002, προβλέπεται να φτάσει τα 205 εκατ. ευρώ (70 δισ. δρχ.), ενώ τα προ φόρων κέρδη της εταιρίας αναμένεται να αγγίξουν τα 20 εκατ. ευρώ (6,9 δισ. δρχ.). Το συνολικό ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων της ΑΛΤΕ ξεπερνά σήμερα τα 543 εκατ. ευρώ (185 δισ. δρχ.).

Στον κλάδο ασφαλτικών - πετρελαιοειδών και ενέργειας του ομίλου, στα οικονομικά μεγέθη της ΕΣΧΑ Ελλάς ενσωματώνονται πλέον τα αποτελέσματα των θυγατρικών της BITOUMINA, ESHA Holding και ESHA Bulgaria. Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της εταιρίας, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2002 διαμορφώνεται στα 38,6 εκατ. ευρώ (13,1 δισ. δρχ.) και τα προ φόρων κέρδη, σε ενοποιημένη βάση, φτάνουν τα 1,17 εκατ. ευρώ (399 εκατ. δρχ.). Από πλευράς εταιρίας σημειώνεται, ότι σημαντική θα είναι η συνεισφορά της ολλανδικού ομίλου τα επόμενα τρίμηνα και στο σύνολο της τρέχουσας χρήσης, μετά την απόκτηση και του υπόλοιπου 50% του μετοχικού κεφαλαίου της ESHA Holding, στις αρχές του 2002, από την ΕΣΧΑ Ελλάς.

Στον κλάδο της συσκευασίας, η παραγωγική δραστηριότητα της ANKER Group συγκεντρώνεται στα δύο κεντρικά εργοστάσια, στις Φέρες του Ν. Έβρου και στην Αταλάντη, ενώ ελευθερώνονται σημαντικά ακίνητα, τα οποία προβλέπεται να αξιοποιηθούν. Παράλληλα αξιοσημείωτη είναι η αυτόνομη ανάπτυξη και της θυγατρικής της, MULTIPACK Romania, η οποία υλοποιεί σήμερα επενδύσεις, ύψους περίπου 2,3 εκατ. ευρώ (800 εκατ. δρχ.) για την ανάπτυξη ιδιόκτητης παραγωγικής μονάδας στο Βουκουρέστι.

Στον κλάδο των υπηρεσιών αναψυχής και τουρισμού, σημαντική είναι η συμβολή της αμερικανικής Alfa Smart Parks στα αποτελέσματα του ομίλου, ενώ λόγω της εποχικότητας των δραστηριοτήτων της εταιρίας (υδροπάρκα), οι πωλήσεις της Alfa Smart Parks αναμένεται να σημειώσουν σημαντική αύξηση κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών.

Παράλληλα σε πλήρη λειτουργία βρίσκεται το Ξενοδοχείου Sofitel Athens Airport στα Σπάτα, ενώ ολοκληρώνεται άμεσα, από την εταιρία ΕΣΤΡΕΛΙΑ Τουριστική, η ανάπλαση της πλαζ ”Αστέρια” στη Γλυφάδα, ώστε να λειτουργήσει πλήρως αναβαθμισμένη από τον Ιούνιο του 2002.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v