Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιώς: Πρόταση επαναγοράς τίτλων €321 εκατ.

Αποσκοπεί στην αύξηση των Κύριων Βασικών Ιδίων Κεφαλαίων της Τράπεζας Πειραιώς έως και €156 εκατ. σε περίπτωση πλήρους αποδοχής. Σε τιμές 35% ως 55% της ονομαστικής αξίας των τίτλων η προσφορά.

Πειραιώς: Πρόταση επαναγοράς τίτλων €321 εκατ.
H Tράπεζα Πειραιώς ανακοινώνει ότι προτίθεται να προχωρήσει σε Πρόταση Επαναγοράς Ομολόγων της έναντι μετρητών, αναφέρει ο όμιλος σε σχετική ανακοίνωση. Η πρόταση αφορά στους τίτλους μειωμένης εξασφάλισης και τους υβριδικούς τίτλους της Τράπεζας συνολικού ύψους €321 εκατ. Οι Barclays Bank PLC, BNP Paribas και η Deutsche Bank ενεργούν ως διαχειριστές της πρότασης.

Η πρόταση αφορά:

* Τους κατόχους στους κατόχους των υφιστάμενων εγγυημένων, προνομιούχων, άνευ δικαιώματος ψήφου, άνευ δικαιώματος σωρευτικού μερίσματος τίτλων Σειράς Α που εκδόθηκαν από την Piraeus Group Capital Limited (ISIN: XS0204397425) ονομαστικής αξίας 58,834 εκατ. ευρώ, για τους οποίους η τράπεζα προσφέρει το 35% της ονομαστικής αξίας.

* Τους κατόχους των υφιστάμενων μειωμένης εξασφάλισης, εξαγοράσιμων, κλιμακωτής απόδοσης, κυμαινόμενου επιτοκίου τίτλων λήξης το 2016 που εκδόθηκαν από την Piraeus Group Finance Plc (ISIN: XS0261785504) ύψους 262,128 εκατ. ευρώ για τους οποίους η πρόταση γίνεται στο 55% της ονομαστικής αξίας.

Να σημειωθεί ότι τα παραπάνω ποσά αφορούν τους εναπομείναντες Τίτλους, εξαιρουμένων αυτών που έχουν προηγουμένως αποκτηθεί από την Τράπεζα ή τις θυγατρικές της και κατέχονται από την Τράπεζα ή τις θυγατρικές της έως την ημέρα της παρούσας ανακοίνωσης.

Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η πρόταση αποσκοπεί στην ενίσχυση της ποιότητας των εποπτικών κεφαλαίων του Ομίλου, με αύξηση των Κύριων Βασικών Ιδίων Κεφαλαίων (Core Tier 1 Capital) της Τράπεζας Πειραιώς έως και €156 εκατ. 

Σύμφωνα με τον όμιλο στους επενδυτές, παρέχεται η δυνατότητα ρευστοποίησης των θέσεών τους με τιμές σημαντικά αυξημένες έναντι της δευτερογενούς αγοράς. Η περίοδος αποδοχής της πρότασης αναμένεται να διαρκέσει έως τις 24 Μαΐου 2013.

* Η ανακοίνωση της Πειραιώς δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό"

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v