Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ:Σε διοίκηση-ΟΜΕ το σχέδιο νόμου για εθελουσία

Στη διοίκηση του ΟΤΕ, αλλά και στην Ομοσπονδία των εργαζομένων παρέδωσε εχθές το υπουργείο Οικονομίας προσχέδιο νόμου, αναφορικά με την εθελούσια έξοδο του Οργανισμού.

ΟΤΕ:Σε διοίκηση-ΟΜΕ το σχέδιο νόμου για εθελουσία
Στη διοίκηση του ΟΤΕ, αλλά και στην Ομοσπονδία των εργαζομένων παρέδωσε εχθές το υπουργείο Οικονομίας προσχέδιο νόμου, αναφορικά με την εθελούσια έξοδο του Οργανισμού.

Το σχέδιο παραδόθηκε προκειμένου να τύχει νομικής επεξεργασίας από τα στελέχη του Οργανισμού, στο πλαίσιο της κυβερνητικής πρόθεσης να κατατεθεί στη Βουλή.

Στο σχέδιο περιλαμβάνονται οι όροι της συμφωνίας στην οποία κατέληξαν στα μέσα Φεβρουαρίου διοίκηση και εργαζόμενοι.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Καθημερινή το σχέδιο νόμου, πέντε συνολικά άρθρων, αν και περιλαμβάνει τους όρους της αρχικής συμφωνίας (23/2/2005) που υπέγραψαν ο πρόεδρος του ΟΤΕ Π. Βουρλούμης και η ηγεσία της ΟΜΕ-ΟΤΕ για την πρόωρη συνταξιοδότηση 5.000 υπαλλήλων που αποχωρούν κανονικά μέχρι το τέλος του 2012, αλλά τους παρέχεται η δυνατότητα αναγνώρισης έως οκτώ πλασματικών χρόνων και πρόσθετη αποζημίωση από 4.500-30.000 ευρώ, θα αναδιαμορφωθεί καθώς δεν καλύπτει σημαντικές παραμέτρους.

Στον ΟΤΕ επεσήμαναν ότι επιβάλλεται να γίνουν προσθήκες στο προτεινόμενο σχέδιο νόμου, που λίγο διαφέρει από την προ τριμήνου προσέγγιση του κ. Βουρλούμη που έχει κοινοποιηθεί στους συναρμόδιους υπουργούς (Οικονομίας, Απασχόλησης και Μεταφορών-Επικοινωνιών), αναφέρει η Καθημερινή.

Εντύπωση προκαλεί σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα το γεγονός ότι στο σχέδιο νόμου δεν υπάρχει ούτε κατά προσέγγιση περιγραφή του συνολικού κόστους της εθελουσίας.

Ως κόστος που αναλαμβάνει ο ΟΤΕ, στο σχέδιο νόμου περιγράφεται μόνο αυτό που αφορά τις ασφαλιστικές εισφορές εργοδότη και εργαζομένων που θα αποχωρήσουν και θα καταβληθούν σε ΤΑΠ-ΟΤΕ και Ταμείο Αρωγής.

Επίσης, συμπληρώνει η Καθημερινή, στο σχέδιο νόμου δεν υπάρχει πρόβλεψη για αλλαγή του εργασιακού καθεστώτος των νεοπροσλαμβανομένων από τον ΟΤΕ, παρά το ότι η υιοθέτηση των συμβάσεων αορίστου χρόνου έχει προβληθεί ως διαρθρωτική αλλαγή ιδίως στους θεσμικούς επενδυτές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v