Eurodrip: Με 98,2% η P&P Water Holdings (Greece)

Ποσοστό 98,2% του μετοχικού κεφαλαίου θα κατέχει στη Eurodrip η P&P Water Holdings μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας πρότασης και της εξωχρηματιστηριακής μεταβίβασης των προσφερεθεισών μετοχών. Προχωρά σε queeze out.

Eurodrip: Με 98,2% η P&P Water Holdings (Greece)
Συνολικά 43.647.271 μετοχές που αντιστοιχούν στο 98,2% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Eurodrip θα κατέχει η P&P Water Holdings (Greece) μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας πρότασης και της εξωχρηματιστηριακής μεταβίβασης των προσφερεθεισών μετοχών.  

Υπενθυμίζεται ότι η P&P Water Holdings (Greece) υπέβαλε στις 18 Φεβρουαρίου 2013 υποχρεωτική Δημόσια Πρόταση για την απόκτηση του συνόλου των κοινών ονομαστικών μετοχών της Eurodrip, ονομαστικής αξίας 0,60 ευρώ η κάθε μία, τις οποίες δεν κατείχε, άμεσα ή έμμεσα, η ίδια ή/και οποιοδήποτε πρόσωπο που ενεργεί συντονισμένα με αυτήν κατά την 29η Ιανουαρίου 2013, σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου.

Η Περίοδος Αποδοχής ξεκίνησε στις 11 Απριλίου και έληξε στις 10 Μαΐου 2013. Κατά τη διάρκεια της Περιόδου Αποδοχής, 330 Μέτοχοι αποδέχθηκαν νομίμως και εγκύρως τη Δημόσια Πρόταση, προσφέροντας συνολικά 1.006.435 Μετοχές, που αντιπροσωπεύουν ποσοστό περίπου 2,26% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρίας.

Από την επομένη της ημερομηνίας της Δημόσιας Πρότασης μέχρι και τη λήξη της Περιόδου Αποδοχής, ο προτείνων απέκτησε μέσω του Χρηματιστηρίου συνολικά 9.355.807 μετοχές, που αντιπροσωπεύουν ποσοστό περίπου 21,05% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρίας σε τιμή ανά μετοχή που δεν υπερέβη το Προσφερόμενο Τίμημα.

Επομένως, κατά την ολοκλήρωση της εξωχρηματιστηριακής μεταβίβασης των Προσφερθεισών Μετοχών, ο προτείνων θα κατέχει συνολικά 43.647.271 μετοχές που αντιστοιχούν σε ποσοστό περίπου 98,2% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρίας.

Πρόσθετες μετοχές που τυχόν αποκτήσει ο προτείνων μετά τη λήξη της Περιόδου Αποδοχής μέχρι και την ημερομηνία ολοκλήρωσης της ως άνω εξωχρηματιστηριακής μεταβίβασης δεν περιλαμβάνονται στο ανωτέρω ποσοστό.

Η καταβολή του Προσφερόμενου Τιμήματος στους Αποδεχθέντες Μετόχους θα ξεκινήσει στις 16 Μαΐου 2013. Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος θα καταβάλει το Προσφερόμενο Τίμημα σε κάθε Αποδεχθέντα Μέτοχο, ανάλογα με τον τρόπο με τον οποίο αυτός/αυτή έχει επιλέξει στην οικεία Δήλωση Αποδοχής, δηλαδή: είτε (i) με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό του στην ΕΤΕ, είτε (ii) τοις μετρητοίς στον Αποδεχόμενο Μέτοχο, με την προσκόμιση της ταυτότητας ή του διαβατηρίου του/της και έγκυρου αντίγραφου της Δήλωσης Αποδοχής, σε οποιοδήποτε υποκατάστημα της ΕΤΕ στην Ελλάδα, είτε (iii) με πίστωση του Χειριστή του Αποδεχόμενου Μετόχου.

Περαιτέρω, ο προτείνων:

(α) θα απαιτήσει τη μεταβίβαση σε αυτόν όλων των υπόλοιπων μετοχών σε τιμή ανά μετοχή ίση προς το Προσφερόμενο Τίμημα (δηλ. 1,53 ευρώ ανά μετοχή), σύμφωνα με το άρθρο 27 του Νόμου και την απόφαση 1/644/22.4.2013 της ΕΚ, και

(β) υποχρεούται να αγοράσει μέσω συναλλαγών στο Χρηματιστήριο όλες τις μετοχές που θα του προσφερθούν εντός περιόδου τριών (3) μηνών από τη δημοσίευση της παρούσας ανακοίνωσης έναντι καταβολής σε μετρητά του Προσφερόμενου Τιμήματος, σύμφωνα με το άρθρο 28 του Νόμου. Προς το σκοπό αυτό, ο προτείνων έχει εισαγάγει μέσω της NBG Securities ΑΕΠΕΥ πάγια εντολή για την αγορά μετοχών έναντι του Προσφερομένου Τιμήματος (δηλ. 1,53 ευρώ ανά μετοχή).

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας του Δικαιώματος Εξαγοράς, ο προτείνων θα επιδιώξει την διαγραφή των μετοχών από το Χρηματιστήριο, σύμφωνα με το άρθρο 17, παράγραφος 5 του Ν. 3371/2005, δυνάμει απόφασης της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της εταιρίας, στην οποία ο προτείνων θα ψηφίσει υπέρ αυτής της απόφασης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v