Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αττικής:Εντός εβδομάδας η έγκριση ενημερωτικού

Το ενημερωτικό δελτίο κατατέθηκε πριν από το Πάσχα και αναμένεται να εγκριθεί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς εντός των προσεχών δυο συνεδριάσεών της. Συνεχίζονται οι επαφές με επενδυτές.

Αττικής:Εντός εβδομάδας η έγκριση ενημερωτικού
Την έγκριση του ενημερωτικού δελτίου για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 199,4 εκατ. ευρώ και την έκδοση ΜΟΔ ύψους 200 εκατ. ευρώ αναμένει η Τράπεζα Αττικής, για να μπει στην τελική ευθεία της ανακεφαλαιοποίησή της.

Το ενημερωτικό δελτίο κατατέθηκε πριν από το Πάσχα και αναμένεται να εγκριθεί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς εντός των προσεχών δυο συνεδριάσεών της.

Η τράπεζα συνεχίζει κανονικά τις επαφές με εγχώριους και ξένους επενδυτές για τη συμμετοχή τους στην ΑΜΚ και στελέχη του ομίλου σημειώνουν πως το καλό κλίμα για τις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου ενισχύεται τις τελευταίες εβδομάδες λόγω της αλλαγής επί το θετικότερο των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας και του ενδιαφέροντος από ξένα θεσμικά χαρτοφυλάκια για την ανακεφαλαιοποίηση των εγχώριων τραπεζών συνολικά.

Το ισχυρό ατού της Αττικής ήταν και παραμένει η δέσμευση του ΤΣΜΕΔΕ να καλύψει το 50% των κεφαλαιακών της αναγκών, ενισχύοντας περαιτέρω το ποσοστό του στην τράπεζα.

Πρακτικά, για κάθε 1 ευρώ που καλούνται να βάλουν οι επενδυτές, το ΤΣΜΕΔΕ δεσμεύεται να βάλει άλλο ένα.

Με βάση την παραπάνω δέσμευση, η Αττικής έλαβε παράταση από τις αρχές για την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησής της, και η αύξησή της αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των προθεσμιών που έχει χορηγήσει για τις συστημικές τράπεζες η ΤτΕ.

Σε παρουσίαση της Attica που διεξήχθη υπό την αιγίδα του ΣΜΕΧΑ την Παρασκευή σε διευθύνοντες συμβούλους χρηματιστηριακών εταιριών, η διοίκηση της τράπεζας διατύπωσε την εκτίμησή της ότι η αύξηση θα καλυφθεί, σημειώνοντας το ισχυρό ενδιαφέρον από ξένους και εγχώριους επενδυτές, όπως αυτό εκδηλώνεται μέσω σχετικών επιστολών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v