Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική: Επαναγορά υβριδικών με discount 60%

Σε δημόσια πρόταση για την επαναγορά υβριδικών τίτλων της ονομαστικής αξίας 170,2 εκατ. ευρώ προχωρά η Εθνική Τράπεζα. Έως και 102 εκατ. ευρώ τα οφέλη. Τα χρονοδιαγράμματα της πρότασης.

Εθνική: Επαναγορά υβριδικών με discount 60%
Σε δημόσια πρόταση για την επαναγορά υβριδικών τίτλων της ονομαστικής αξίας της τάξεως των 170,2 εκατ. ευρώ προχωρά η Εθνική Τράπεζα, επιδιώκοντας να ενισχύσει έτι περαιτέρω την κεφαλαιακή της βάση.

Η δημόσια πρόταση διενεργείται, στο πλαίσιο των κατευθύνσεων που παρείχε το Eurogroup για ενεργητική διαχείριση στοιχείων παθητικού από τις ελληνικές τράπεζες, και αποσκοπεί στην κεφαλαιακή ενίσχυση της Εθνικής ως και 102 εκατ. ευρώ.

Οι κάτοχοι των υβριδικών εφόσον αποδεχθούν την πρόταση θα πάρουν μετρητά που θα αντιστοιχούν στο 40% της ονομαστικής τους αξίας. Αυτό σημαίνει δηλαδή ότι το προσφερόμενο αντάλλαγμα ενέχει discount 60% , ενώ η αντίστοιχη περσινή είχε discount 55%.

Εφόσον το σύνολο των κατόχων υβριδικών τίτλων αποδεχθούν την πρόταση το Core Tier I της ΕΤΕ θα ενισχυθεί κατά 16 μονάδες βάσης.

Η δημόσια πρόταση αφορά 3 σειρές τίτλων σε ευρώ, μια σειρά σε δολάρια και μια σειρά σε λίρα Αγγλίας.

Τελική προθεσμία για τη λήψη έγκυρης εντολής προσφοράς έχει οριστεί η 22η Μαίου, ενώ στις 23 Μαίου θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της δημόσιας πρότασης.

Η τράπεζα δεν θα καταβάλει Δεδουλευμένα Μερίσματα αναφορικά με τους Τίτλους που θα γίνουν αποδεκτοί για αγορά σύμφωνα με τις Προτάσεις.


***Αναλυτικά ολόκληρη η δημόσια πρόταση δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v