Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΕΓΑ: Στην ΕΘΕ το επιχειρηματικό σχέδιο 2005-2007

Το νέο επιχειρηματικό σχέδιο 2005-2007 της εταιρίας παρουσίασε σήμερα 4 Απριλίου 2005 στην Ενωση Θεσμικών Επενδυτών ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής κ. Δούκας Παλαιολόγος.

ΕΕΓΑ: Στην ΕΘΕ το επιχειρηματικό σχέδιο 2005-2007
Το νέο επιχειρηματικό σχέδιο 2005-2007 της εταιρίας παρουσίασε σήμερα 4 Απριλίου 2005 στην Ενωση Θεσμικών Επενδυτών ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής κ. Δούκας Παλαιολόγος.



Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Παλαιολόγος αναφερόμενος στην πραγματοποιούμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας και στο τριετές επιχειρηματικό σχέδιο της εταιρίας επεσήμανε, πως το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Ασφαλιστικής, στη συνεδρίασή του της 30ης Μαρτίου 2005, αποφάσισε να προταθεί στη γ.σ. η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, κατά 130.000.000 ευρώ, μέσω έκδοσης νέων μετοχών.

Με βάση τους εποπτικούς και λογιστικούς κανόνες που ισχύουν στη χώρα μας, η Εθνική Ασφαλιστική παρουσιάζει υψηλό επίπεδο κεφαλαιακής επάρκειας υπερκαλύπτοντας το προβλεπόμενο από το νόμο περιθώριο φερεγγυότητας κατά 2,6 φορές.

Η ανάγκη αύξησης κεφαλαίου προκύπτει μετά την εφαρμογή Διεθνών Λογιστικών Προτύπων και την αναπροσαρμογή των ασφαλιστικών προβλέψεων σε υψηλότερα επίπεδα, με βάση την πρακτική που υιοθετούν οι μεγαλύτερες ευρωπαϊκές ασφαλιστικές εταιρίες.

Επίσης, τόνισε, πως οι όροι της αυξήσεως, που θα υποβληθούν προς έγκριση στην παραπάνω γ.σ., θα αποφασισθούν σε επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Εθνικής Ασφαλιστικής .

Αναλυτικότερα, στη συνεδρίαση της 30ης Μαρτίου, παρουσιάστηκε και εγκρίθηκε το τριετές επιχειρηματικό σχέδιο της εταιρίας. Το σχέδιο αυτό είναι ένα φιλόδοξο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης με σκοπό να αυξήσει δυναμικά την κερδοφορία της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Η δοίκηση της ΕΤΕ είναι πεπεισμένη για την επιτυχία του σχεδίου και δεσμεύεται να συμμετάσχει στην αύξηση της κεφαλαιοποίησης της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Ακόμη σημείωσε, πως στοχεύοντας στα ανωτέρω και προκειμένου να αποκαταστήσει την ηγετική θέση της στην αγορά, η Εθνική Ασφαλιστική θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χαρτοφυλακίου των προϊόντων της, ανάπτυξη όλων των κλάδων με επιθετική πολιτική πωλήσεων και ουσιαστική αξιοποίηση του δικτύου καταστημάτων της Ε.Τ.Ε..

Το σύνολο των λειτουργικών εξόδων θα κρατηθεί σταθερό στη διάρκεια της τριετίας, ενώ η βελτίωση των διαδικασιών, βάσει υπάρχοντος σχετικού σχεδιασμού, θα αυξήσει την παραγωγικότητα των υποστηρικτικών υπηρεσιών και των υποκαταστημάτων, αυξάνοντας παράλληλα την ποιότητα εξυπηρέτησης των πελατών.

Όοσν αφορά στους βασικούς οικονομικούς στόχους του επιχειρηματικού αυτού σχεδίου είναι η αύξηση της παραγωγής από 594 εκατ. ευρώ το 2004 σε 869 εκατ. ευρώ το 2007, ποσοστό 46%, η αύξηση των κερδών, μετά από φόρους, από 0,4εκατ. ευρώ το 2004 σε 42 εκατ. ευρώ το 2007 και η άνοδος της αποδοτικότητας των ιδίων κεφαλαίων από 0,10% το 2004 σε 22% το 2007.

Για την επίτευξη των ανωτέρω στόχων έχει σχεδιαστεί ένας αριθμός πρωτοβουλιών όπως:

* Επανασχεδιασμός των προϊόντων για τη βελτίωση κερδοφορίας

* Αξιοποίηση της πελατειακής βάσης της ΕΤΕ στον κλάδο ζωής (50% των ασφαλίστρων νέων συμβολαίων έως το 2007)

* Αναδιάρθρωση δικτύων πωλήσεων και νέα κίνητρα ώστε να αυξηθούν οι πωλήσεις ανά συνεργάτη κατά 25%

* Αύξηση ιδίας κρατήσεως σε κερδοφόρους κλάδους

* Επανασχεδιασμός της διαδικασίας χειρισμού των αποζημιώσεων ώστε να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα

* Εκμετάλλευση συνεργιών με την ΕΤΕ στους γενικούς κλάδους (μικρές επιχειρήσεις, λιανική πελατεία) και διπλασιασμός της συμβολής της Τράπεζας στην παραγωγή από 17 εκατ. ευρώ το χρόνο σήμερα σε 37 εκατ. ευρώ

* Αναθεώρηση και μείωση λειτουργικών εξόδων σε απόλυτα μεγέθη κατά 3% το χρόνο (π.χ. μείωση του κόστους ενοικίων και λοιπών εξόδων εγκαταστάσεων, χρησιμοποίηση των διαδικασιών προμηθειών αναλωσίμων της ΕΤΕ)

* Αυτοματοποίηση διαδικασίας είσπραξης αυξάνοντας την χρήση των τραπεζικών συστημάτων μαζικών πληρωμών

* Αυτοματοποίηση επεξεργασίας συμβολαίων

* Αναβάθμιση λογισμικού επεξεργασίας συμβολαίων ζωής

* Μείωση διοικητικών υποκαταστημάτων από 60 σε 50

* Μείωση του αριθμού ανθρωπίνου δυναμικού από 1.500 σε 1.300

Τέλος, ανέφερε, πως η Εθνική Ασφαλιστική θεωρεί ότι αυτό το σχέδιο είναι φιλόδοξο, αλλά και επιτεύξιμο, δεδομένου του δυναμισμού της εταιρίας, των μέχρι σήμερα πρώτων αποτελεσμάτων του σχεδίου και της αποφασιστικότητας της διοίκησής της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v