Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική: Στη β΄ φάση η αξιοποίηση της Αστήρ Παλάς

Στη δεύτερη φάση της διαδικασίας αξιοποίησης της Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης προσκλήθηκαν οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές, αναφέρει η Εθνική Τράπεζα. Ποια ονόματα παίζουν για διεκδικητές.

Εθνική: Στη β΄ φάση η αξιοποίηση της Αστήρ Παλάς
Δεκατρείς όμιλοι πέρασαν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού για την απόκτηση του «Αστέρα Βουλιαγμένης», όπως ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα.

Σύμφωνα με πληροφορίες δυο από τους αρχικά 15 ενδιαφερόμενους αποχώρησαν από το διαγωνισμό.

Αναλυτικότερα η διοίκηση της τελευταίας ανακοίνωσε πως «οι επενδυτές προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν στη Φάση 2 της Διαδικασίας, αφού υπογράψουν συμβάσεις εμπιστευτικότητας». Τα ονόματα των υποψηφίων δεν έχουν δημοσιοποιηθεί από την Εθνική και το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) που προωθούν από κοινού το διαγωνισμό για τον Αστέρα και τη χερσόνησο «Μικρό Καβούρι».

Σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ των διεκδικητών είναι ο όμιλος Λάτση μαζί με τον εφοπλιστή Γ. Προκοπίου, οι τουρκικοί όμιλοι Koc και Dogus (ο πρώτος συνεργάζεται ήδη με τον όμιλο Κουτσολιούτσου της Folli Follie και ο δεύτερος με την Lamda Development).

Μεταξύ των ενδιαφερομένων φέρεται και το κολοσσιαίο αμερικανικό fund Colony Capital που διαχειρίζεται περισσότερα από 50 δισ. δολάρια επενδεδυμένα σε ακίνητα, η SI Capital Partners (οι Ρώσοι που εξαγόρασαν τη Δωδώνη), η αραβικών συμφερόντων AGC Equity Partners.

Οπως είχε αποκαλύψει το Euro2day ενδιαφέρον για την «Αστήρ Παλλάς» εκδήλωσε και η οικογένεια Κωνσταντακόπουλου (Costa Navarino).

Η Dolphin Capital Partners (μεγαλύτερος μέτοχος της οποίας είναι το αμερικανικό fund Third Point, που συμμετείχε στο διαγωνισμό του ΟΠΑΠ) είναι ένας ακόμα υποψήφιος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v