Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΕΓΑ: Το νέο επιχειρηματικό σχέδιο

Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας κατά 130.000.000 ευρώ, μέσω έκδοσης νέων μετοχών, θα προτείνει στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Ασφαλιστικής, όπως αυτό αποφασίστηκε κατά τη συνεδρίασή του Δ.Σ. στις 30 Μαρτίου 2005.

ΕΕΓΑ: Το νέο επιχειρηματικό σχέδιο
Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας κατά 130.000.000 ευρώ, μέσω έκδοσης νέων μετοχών, θα προτείνει στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Ασφαλιστικής, όπως αυτό αποφασίστηκε κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 30 Μαρτίου 2005.

Με βάση τους εποπτικούς και λογιστικούς κανόνες που ισχύουν στη χώρα μας, η Εθνική Ασφαλιστική παρουσιάζει υψηλό επίπεδο κεφαλαιακής επάρκειας, υπερκαλύπτοντας το προβλεπόμενο από το νόμο περιθώριο φερεγγυότητας κατά 2,6 φορές.

Η ανάγκη αύξησης προκύπτει μετά την εφαρμογή των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων και την αναπροσαρμογή των ασφαλιστικών προβλέψεων σε υψηλότερα επίπεδα, με βάση την πρακτική που υιοθετούν οι μεγαλύτερες ευρωπαϊκές ασφαλιστικές εταιρίες.

Οι όροι της αυξήσεως, που θα υποβληθούν προς έγκριση στην παραπάνω γενική συνέλευση, θα συζητηθούν σε επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας.

Στο ίδιο διοικητικό συμβούλιο παρουσιάστηκε και εγκρίθηκε το τριετές επιχειρηματικό σχέδιο της εταιρίας.

Βασικά σημεία του επιχειρηματικού αυτού σχεδίου είναι η αύξηση της παραγωγής από 594 εκατ. ευρώ το 2004 σε 869 εκατ.ευρώ το 2007, ποσοστό 46%, η αύξηση των κερδών, μετά από φόρους, από 0,4 εκατ. ευρώ το 2004 σε 42 εκατ. ευρώ το 2007 και η άνοδος της αποδοτικότητας των ιδίων κεφαλαίων από 0,10% το 2004 σε 22% το 2007. Η αύξηση των λειτουργικών εξόδων προβλέπεται μηδενική κατά τη διάρκεια της τριετίας.

Το παραπάνω επιχειρηματικό σχέδιο χαρακτηρίζεται ρεαλιστικό και οι κύριοι άξονες στους οποίους βασίστηκε η κατάρτισή του συμπεριλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τη συντονισμένη ανάπτυξη των εργασιών της εταιρίας, μέσω της προώθησης προϊόντων bancassurance στο πελατολόγιο της Ε.τ.Ε. και της αύξησης του μεριδίου αγοράς, μέσω της σωστής επιλογής κινδύνων και της ανάληψης πολλών μικρών κινδύνων (retail). Ταυτόχρονα θα αυξηθεί η ιδία κράτηση.

Επίσης, η εταιρία θα προωθήσει νέα κερδοφόρα προϊόντα σε όλους τους κλάδους και κυρίως στις ασφαλίσεις Ζωής, τα οποία θα καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες των πελατών, με σωστή και ανταγωνιστική τιμολόγηση.

Η Εθνική Ασφαλιστική, στηριζόμενη στα γεωγραφικά διεσπαρμένα δίκτυα πωλήσεων και στο υπαλληλικό προσωπικό της, ο αριθμός του οποίου θα διατηρηθεί σε 1.300 άτομα κατά τη διάρκεια της τριετίας, θα εξασφαλίσει την επίτευξη των ανωτέρω στόχων.

Τέλος, η αξιολόγηση της παραγωγικότητας, των δαπανών και των εναλλακτικών τρόπων κάλυψης των αναγκών της εταιρίας θα είναι συνεχής, ενώ το επίπεδο εξυπηρέτησης που παρέχεται στους πελάτες και στα δίκτυα πωλήσεων θα αναβαθμίζεται διαρκώς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v