Alco Ελλάς: Ολοκλήρωσε φωτοβολταϊκά 1,25 Kwp

Δύο επενδύσεις ύψους 2,5 εκατ. ευρώ σε φωτοβολταϊκούς σταθμούς, συνολικής ισχύος 1,25 Kwp, ολοκλήρωσε όπως είχε προγραμματίσει η Alco Ελλάς. Ωστόσο, η εισηγμένη ανακοίνωσε ότι δεν θα προχωρήσει σε περαιτέρω επενδύσεις.

Alco Ελλάς: Ολοκλήρωσε φωτοβολταϊκά 1,25 Kwp
Δύο επενδύσεις ύψους 2,5 εκατ. ευρώ σε φωτοβολταϊκούς σταθμούς, συνολικής ισχύος 1,25 Kwp, ολοκλήρωσε όπως είχε προγραμματίσει η εταιρία Alco Ελλάς.

Ειδικότερα, ολοκληρώθηκε (οριστική σύνδεση στο δίκτυο της ΔΕΗ) η επένδυση φωτοβολταϊκού σταθμού 498,2 Kwp επί της στέγης του εργοστασίου της στη θέση Κύριλλο στον Ασπρόπυργο, καθώς και η επένδυση της θυγατρική της κατά 99% «Αλκήτας Ενεργειακή - Ε. Ζουμπουλίδου και ΣΙΑ ΕΕ» στη θέση Κοτρώνι του δήμου Αφιδνών του νομού Αττικής, ισχύος 749,11 Kwp (προσωρινή σύνδεση στο δίκτυο της ΔΕΗ).

Παράλληλα, η εταιρία ανακοίνωσε ότι δεν προτίθεται να προχωρήσει σε περαιτέρω επενδύσεις σε φωτοβολταϊκούς σταθμούς και ως εκ τούτου μεταβίβασε στην αξία κτήσεως τους (990 ευρώ) τέσσερες από θυγατρικές της που έχουν τον ανωτέρω σκοπό και ευρίσκεται στην διαδικασία μεταβίβασης των υπολοίπων έξι.

Επίσης, ανακοίνωσε ότι η εταιρία Althra Energy ΕΠΕ,(θυγατρική της Αλουμίνιο Θράκης Α.Ε.) και η Groupal Energy ΕΠΕ, (θυγατρική της Γκρουπάλ Γκρουπ Αλουμίνιο Ελλάς ΑΒΕΕ) με αποφάσεις των γενικών συνελεύσεών τους δεν θα προχωρήσουν στην υλοποίηση των επενδύσεων τους σε φωτοβολταϊκούς σταθμούς, αλλά θα λυθούν και θα τεθούν σε καθεστώς εκκαθάρισης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v