Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου στην Intramet

Στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης των δραστηριοτήτων της εταιρίας και της βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας της Intramet αποφασίστηκε η υλοποίηση προγράμματος εθελουσίας εξόδου.

Πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου στην Intramet
Στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης των δραστηριοτήτων της εταιρίας και της βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας της INTRAMET αποφασίστηκε η υλοποίηση προγράμματος εθελουσίας εξόδου.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ανακοινώθηκε η έναρξη διαδικασιών συγχώνευσης των εταιριών Intrakat και Intramet με απορρόφηση της δεύτερης από την πρώτη.

Επίσης, πρόσφατα πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου υλοποίησε και η μητρική εταιρία Intracom, το κόστος του οποίου ανήλθε στα 13 εκατ. ευρώ, με την αποχώρηση 421 εργαζομένων.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, το πρόγραμμα, το οποίο θα τεθεί σε εφαρμογή από την 01-04-2005 και λήγει την 25-04-2005, απευθύνεται σε όλο το προσωπικό της εταιρίας με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου και η συμμετοχή σε αυτό είναι φυσικά προαιρετική, δίνει δε την ευκαιρία στους εργαζόμενους που θα ζητήσουν να διακοπεί η εργασιακή τους σχέση να αποχωρήσουν με ευνοϊκούς όρους.

Τα κίνητρα της αποχώρησης έχουν καθαρά κοινωνικό χαρακτήρα και ενισχύουν κυρίως τους χαμηλόμισθους, όσους έχουν αρκετά χρόνια προϋπηρεσίας στην εταιρεία, μεγαλύτερη ηλικία και αυξημένες κοινωνικές και οικογενειακές υποχρεώσεις.

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

* Το ποσό της σχετικής αποζημίωσης που θα ελάμβανε εργαζόμενος κατόπιν καταγγελίας της συμβάσεως εργασίας του, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, προσαυξημένο με ένα πρόσθετο ποσοστό το οποίο ξεκινά με ένα 20% και κλιμακώνεται αναλόγως της ηλικίας και προϋπηρεσίας του φθάνοντας το 100%. Επισημαίνεται ιδιαίτερα το ότι οι ημερομίσθιοι εργάτες θα αποζημιωθούν με βάση την αποζημίωση που ισχύει για τους υπαλλήλους.

* Πρόσθετη προσαύξηση αναλόγως της οικογενειακής κατάστασης των εργαζομένων.

* Συμμετοχή σε ασφαλιστικό πρόγραμμα που προβλέπει ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή κάλυψη του εργαζομένου που αποχωρεί, καθώς και των προστατευομένων μελών για ένα χρόνο από την ημερομηνία αποχώρησής του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v