Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΤΕ: Πρόταση για συμμετοχή ιδιωτών 12% στην ΑΜΚ

Το Δ.Σ. της Εθνικής, με σύμφωνη γνώμη του εκπροσώπου του ΤΧΣ, αποφάσισε σήμερα την τροποποίηση της πρότασής του προς τη Γ.Σ. να αυξηθεί σε 12% (έναντι 10%) το μέρος της ΑΜΚ που δύναται να καλυφθεί σε μετρητά από ιδιώτες.

ΕΤΕ: Πρόταση για συμμετοχή ιδιωτών 12% στην ΑΜΚ
Το Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας, με σύμφωνη γνώμη του εκπροσώπου του ΤΧΣ, αποφάσισε σήμερα την τροποποίηση της πρότασής του προς τη Γενική Συνέλευση να αυξηθεί σε 12% (έναντι 10%) το μέρος της ΑΜΚ που δύναται να καλυφθεί σε μετρητά από τον ιδιωτικό τομέα.

Ειδικότερα, το Δ.Σ. της τράπεζας αποφάσισε την τροποποίηση της πρότασής του προς τη γενική συνέλευση των μετόχων, όσον αφορά στο θέμα της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης της τράπεζας, ώστε αφενός να αυξηθεί σε 12% (έναντι 10%) το μέρος της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας που έχει προταθεί να δύναται να καλυφθεί σε μετρητά από τον ιδιωτικό τομέα, με δικαίωμα προτίμησης των υφιστάμενων μετόχων της, αφετέρου να διατηρηθεί το δικαίωμα προτίμησης των κατόχων προνομιούχων εξαγοράσιμων ονομαστικών μετοχών άνευ δικαιώματος ψήφου και άνευ σωρευτικού μερίσματος της τράπεζας στο ως άνω μέρος της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου που έχει προταθεί να δύναται να καλυφθεί σε μετρητά.

Παράλληλα, η Εθνική ανακοίνωσε τα Επικαιροποιημένα Σχέδια Αποφάσεων/Σχόλια Διοικητικού Συμβουλίου επί των θεμάτων ημερήσιας διάταξης της Γενικής Συνέλευσης τα οποία μπορείτε να δείτε αναλυτικά εδώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v