Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΤΕ: Στο 12% ανεβάζουν τον πήχη για ιδιώτες

Αναπροσαρμογή προς τα πάνω του στόχου συμμετοχής ιδιωτών στην ΑΜΚ, στο 12% από 10% αποφάσισε, σύμφωνα με πληροφορίες, το ΔΣ της Εθνικής. Πηγές μιλούν για ενδιαφέρον από επενδυτές για συμμετοχή. Τι αλλάζει στα warrants.

ΕΤΕ: Στο 12% ανεβάζουν τον πήχη για ιδιώτες
Την αναπροσαρμογή από το 10% στο 12% του στόχου συμμετοχής ιδιωτών επενδυτών στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου αποφάσισε, σύμφωνα με πληροφορίες, το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής στη σημερινή του συνεδρίαση.

Αυτή την ώρα πραγματοποιείται σχετική ενημέρωση προς το χρηματιστήριο και τις αρμόδιες αρχές, ενώ αναμένεται να ακολουθήσει και επίσημη ανακοίνωση.   

Κύκλοι προσκείμενοι στον όμιλο υποστηρίζουν ότι, από τη δημοσιοποίηση της πρόθεσης της τράπεζας να προχωρήσει στην ΑΜΚ που πρέπει να καλυφθεί σε μετρητά με δικαίωμα προτίμησης παλαιών Μετόχων, εκδηλώθηκε ενδιαφέρον συμμετοχής, από μετόχους και μη μετόχους

Οπως λένε οι ίδιες πηγές, από τις οποίες μεταφέρεται το εδιαφέρον που εκδηλώθηκε από τους επενδυτές, η απόφαση λαμβάνεται για να καλυφθεί το ενδεχόμενο, η ζήτηση να υπερβεί το προσδοκώμενο όριο του 10% που ως προς το ποσό ανέρχεται σε 975,6 εκατ. ευρώ.

Λόγω δηλαδή της πιθανής συμμετοχής ιδιωτών επενδυτών, το διοικητικό συμβούλιο θα προτείνει, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, στην Γενική Συνέλευση, που θα συνέλθει τη Μ. Δευτέρα 29 Απριλίου 2013, το δικαίωμα προτίμησης για την αύξηση σε μετρητά να ορισθεί μέχρι του ποσού των 1,171 δισ. ευρώ, ήτοι σε ποσοστό 12% της αύξησης. 

Υπό την προϋπόθεση ότι αυτό θα επιτευχθεί, δηλαδή η ιδιωτική συμμετοχή ανέλθει στο 12%, τα δικαιώματα μελλοντικής απόκτησης μετοχών (warrants) θα αντιστοιχούν σε 7,33 πρόσθετες κοινές μετοχές για κάθε μία μετοχή που θα μετέχει στην αύξηση. Ως γνωστόν με βάση το 10% της ιδιωτικής συμμετοχής, τα δικαιώματα μελλοντικής απόκτησης μετοχών (warrants) είναι 9. 

Οπως διευκρινίζουν οι ίδιοι κύκλοι, με την απόφασή της να αναθεωρήσει προς τα πάνω το όριο συμμετοχής επενδυτών στην αύξηση η Εθνική επιδιώκει να διασφαλίζει:

α) το ενδεχόμενο συμμετοχής περισσότερων ιδιωτών επενδυτών και
β) ευχέρεια κατανομής σε περισσότερους ιδιώτες μετόχους, σύμφωνα και με την πολιτική της για διεύρυνση της μετοχικής της βάσης.

Σημειώνεται ότι οι μέτοχοι στην Εθνική Τράπεζα ανέρχονται σήμερα σε περίπου 250.000. Στον αριθμό αυτό περιλαμβάνονται και περί τους 70.000 μετόχους της Eurobank, που αντάλλαξαν τις μετοχές τους με μετοχές της Εθνικής, σημαντικός αριθμός των οποίων ήταν ήδη μέτοχοι της Εθνικής Τράπεζας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η τράπεζα επιμένει ότι δεν σχολιάζει δημοσιεύματα, σχόλια, εκτιμήσεις για ενδιαφέρον συγκεκριμένων μετόχων ή επενδυτών στην ΑΜΚ. Οι ίδιοι κύκλοι επισημαίνουν ότι η τράπεζα επιδιώκει να ενημερώσει μετόχους και υποψήφιους μετόχους για τη θέση της στο πιστωτικό σύστημα και τις προοπτικές της, μια προσπάθεια που αναμένεται να ενταθεί μετά την έκδοση του Ενημερωτικού Δελτίου, που θα εγκριθεί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, για την αύξηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v