Τέρνα Ενεργειακή:Επιστροφή κεφαλαίου €0,09

Η σημερινή τακτική Γ.Σ. της Τέρνα Ενεργειακή αποφάσισε τη μη διανομή μερίσματος και την επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους ύψους 0,09 ευρώ ανά μετοχή.

Τέρνα Ενεργειακή:Επιστροφή κεφαλαίου €0,09
Η σημερινή τακτική Γ.Σ. της Τέρνα Ενεργειακή αποφάσισε τη μη διανομή μερίσματος και την επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους ύψους 0,09 ευρώ ανά μετοχή.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης Γ. Περιστέρης χαρακτήρισε το 2012 πολύ καλή χρονιά για την εταιρία, καθώς αυξήθηκαν τόσο τα λειτουργικά της αποτελέσματα όσο και η ισχύς των παραγόμενων μονάδων της.

Πέρυσι η ισχύς των μονάδων αυξήθηκε κατά 188 MW κυρίως στο εξωτερικό (138 MW στις ΗΠΑ, 18 MW στην Πολωνία, 30 MW στη Βουλγαρία, 2 MW στην Ελλάδα).

Τονίστηκε επίσης η πολύ καλή εντύπωση που απέκτησαν οι Αμερικανοί από την εικόνα της Τέρνα Ενεργειακή στη χώρα τους. Μάλιστα φέτος εισπράχτηκε και η σχετική επιχορήγηση από το αμερικανικό δημόσιο.

Για το 2013 αναμένεται αύξηση μεγεθών, καθώς έργα που βρίσκονται στο στάδιο της κατασκευής αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία. Η εταιρία συνεχίζει να επενδύει στις ΑΠΕ λόγω και της καλής της ρευστότητας.

Επιπρόσθετα, θα δώσει έμφαση στον τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων. Ο κ. Περιστέρης δήλωσε πως η ΤΕΝΕΡΓ προτίθεται να συμμετάσχει στους περισσότερους σχετικούς διαγωνισμούς που θα προκηρυχθούν.

Σε ό,τι αφορά επίσης την κατάσταση στον χώρο των ΑΠΕ, κατανόησε τις δυσκολίες που κληρονόμησε η σημερινή κυβέρνηση, ωστόσο υποστήριξε ότι ήταν λάθος η οριζόντια επιβολή εισφοράς σε όλες τις ΑΠΕ.

Κατά την εκτίμησή του, θα πρέπει να απαλλαγούν από την εισφορά όσες μονάδες δεν δημιουργούν το πρόβλημα και θα πρέπει να υπάρξει μια συνετή φορολόγηση στις υπόλοιπες.

Ο κ. Περιστέρης σημείωσε επίσης ότι υπάρχουν σήμερα μορφές ΑΠΕ (π.χ. υδροηλεκτρικές μονάδες, βιομάζα) που όχι μόνο είναι ανταγωνιστικές ως προς το κόστος, αλλά παράλληλα προσφέρουν και έμμεσα πλεονεκτήματα στην ελληνική οικονομία όπως η βελτίωση του εξωτερικού ισοζυγίου συναλλαγών και η μεγάλη εγχώρια προστιθέμενη αξία από το κόστος της κατασκευής τους.

Τέλος, υποστήριξε ότι θα πρέπει να γίνει εξυγίανση στο μέτωπο των αδειών παραγωγής ΑΠΕ, καθώς είναι εντελώς παράλογο να πληρώνει πρόστιμο ο ενδιαφερόμενος επενδυτής κάθε φορά που καθυστερεί το Δημόσιο.

Νέος Οικονομικός Διευθυντής

Παράλληλα, η εταιρία ανακοίνωσε ότι το Δ.Σ. στη συνεδρίασή του στις 24 Απριλίου, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες που δημιουργεί η συνεχής ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της εταιρίας, αποφάσισε να αναβαθμίσει τους μηχανισμούς ελέγχου και να ενισχύσει τις οικονομικές της υπηρεσίες.

Στο πλαίσιο της ως άνω απόφασης, ο κ. Κωνσταντίνος Δημόπουλος αναλαμβάνει τη θέση του Εσωτερικού Ελεγκτή την οποία κατείχε η κ. Σοφία Δέδε και στη θέση του ορίζεται ως Οικονομικός Διευθυντής ο κ. Βασίλειος Δεληκατερίνης, αναπληρούμενος από τον κ. Αριστοτέλη Σπηλιώτη.

Η κ. Σοφία Δέδε θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες της σε θέματα φορολογικά, λογιστικά και ελεγκτικά, σύμφωνα με τις ανάγκες της εταιρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v