Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Emma Delta: "Δίκαιη" η προσφορά για ΟΠΑΠ

Καταθέσαμε δίκαιη προσφορά, υπογράμμισε ο Τσέχος επενδυτής J.Smejc, ο οποίος ελέγχει μαζί με τον επιχειρηματία Γιώργο Μελισσανίδη την Emma Delta, την εταιρία που κατέθεσε τη μοναδική προσφορά στον διαγωνισμό για τον ΟΠΑΠ .

Emma Delta: Δίκαιη η προσφορά για ΟΠΑΠ
"Καταθέσαμε μια δίκαιη προσφορά σε μια ανοιχτή διαδικασία", υπογράμμισε ο Τσέχος επενδυτής Jiri Smejc, ο οποίος ελέγχει μαζί με τον επιχειρηματία Γιώργο Μελισσανίδη την Emma Delta, την εταιρία που κατέθεσε τη μοναδική προσφορά στον διαγωνισμό για τον ΟΠΑΠ.

Ο κ. Smejc αρνήθηκε να απαντήσει για το εάν θα καταβάλει νέα, βελτιωμένη προσφορά για τον Οργανισμό, όπως έχει ζητήσει η Αθήνα.

Η εταιρία κατέθεσε προσφορά ύψους 622 εκατ. ευρώ για την αγορά του 33% του ΟΠΑΠ, και το ΤΑΙΠΕΔ ζήτησε από την εταιρία βελτιωμένο τίμημα, με διορία να απαντήσει έως την Πέμπτη. 

Η Emma Delta, στην ανακοίνωσή της όπου επιβεβαιώνει την κατάθεση της προσφοράς, σημειώνει ότι το τίμημα ανέρχεται στα 682 εκατ. ευρώ εάν συμπεριλάβει κανείς τα μερίσματα ύψους 60 εκατ. ευρώ που έχει λαμβάνειν η Ελλάδα με βάση τους όρους της συμφωνίας.

Υψηλόβαθμος Έλληνας αξιωματούχος τόνισε στο Reuters ότι η εταιρία θα πρέπει να καταβάλει τουλάχιστον 650 εκατ. ευρώ, το μίνιμουμ τίμημα στην αποτίμηση από τον ανεξάρτητο σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ.

Η Deutsche Bank και η Εθνική Τράπεζα, οι βασικοί σύμβουλοι του Δημοσίου, έχουν θέσει το κατώφλι του τιμήματος στα 610 εκατ. ευρώ. 

"Το due diligence που διενεργήσαμε πριν από την προσφορά ανέδειξε διάφορα εσωτερικά δομικά προβλήματα στον ΟΠΑΠ, με την κερδοφορία να πιέζεται από τη δυσκίνητη εταιρική δομή και τις σφιχτές ταμειακές ροές, κάτι που αναμένεται να συνεχιστεί για την επόμενη διετία", αναφέρει στην ανακοίνωσή του το fund. 

"Επίσης", συνεχίζει η ανακοίνωση, "υπάρχει σημαντική αβεβαιότητα για τις μελλοντικές ροές εσόδων από πηγές όπως τα VLTs, το online gaming και τα κρατικά λαχεία". 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v