Trastor: Στόχος οι εισφορές καλών ακινήτων

Η σημερινή τακτική γενική συνέλευση της Trastor ενέκρινε τα αποτελέσματα του 2012 καθώς και τη διανομή μερίσματος 0,10 ευρώ ανά μετοχή.

Trastor: Στόχος οι εισφορές καλών ακινήτων
Η σημερινή τακτική γενική συνέλευση της Trastor ενέκρινε τα αποτελέσματα του 2012 καθώς και τη διανομή μερίσματος 0,10 ευρώ ανά μετοχή.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας. Σ. Θεοδωρίδης ανέφερε ότι η βελτίωση του θεσμικού πλαισίου ανοίγει τις προοπτικές για να μεγαλώσει και να αναπτυχθεί η εταιρία.

Trastor βρίσκεται σε διαδικασία εύρεσης καλών ακινήτων. τα οποία θα εισφέρουν στην εισηγμένη μέσα από αύξηση μετοχικού κεφαλαίου", ανέφερε.

Αντίθετα ,η εταιρία δεν προτίθεται να μετάσχει στο πρόγραμμα sale and lease back των ακινήτων του Δημοσίου καθώς δεν επιδιώκει την ανάπτυξη μέσω δανειακών κεφαλαίων.

Επιπλέον, ο κ. Θεοδωρίδης δήλωσε πως, αν τα συγκεκριμένα ακίνητα έβγαιναν στην αγορά, δεν είναι βέβαιο ότι θα ήταν εξαιρετικής ποιότητας, αλλά θα βασίζονταν στη σχέση τους με το δημόσιο, πράγμα όμως που ίσως και να εμπεριέχει κινδύνους. 

Οι δύο μεγαλύτεροι μέτοχοι της εταιρίας (Pasal, Τρ. Πειραιώς) επιθυμούν να μεγαλώσει η εταιρία έστω και αν αυτό συνεπάγεται τη μείωση των ποσοστών τους στο μετοχικό κεφάλαιο.

Τέλος, ο κ. Θεοδωρίδης απαντώντας σε σχετική ερώτηση ανέφερε ότι η Trastor δεν ενδιαφέρεται για τραπεζικά ακίνητα για λόγους διαφοροποίησης χαρτοφυλακίου.

Ωστόσο, ανέφερε πως θα μπορούσαν ίσως να εισφέρουν στην Τrastor κάποια ακίνητα πελατών της τράπεζας.

Σημειώνεται πως στη γενική συνέλευση παραστάθηκαν 12 μέτοχοι που εκπροσωπούν 42.188.326 μετοχές επί συνόλου 54.888.240, δηλαδή το 76,86 % του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας.

Από την Πέμπτη 25 Απριλίου 2013 η μετοχή θα είναι διαπραγματεύσιμη στο Χ.Α. χωρίς το δικαίωμα απόληψης μερίσματος χρήσης 2012 (ημερομηνία αποκοπής δικαιώματος συμμετοχής στο μέρισμα).

Δικαιούχοι του μερίσματος είναι οι εγγεγραμμένοι στο μετοχολόγιο της εταιρίας στις 29.4.2013 (record date). Το μέρισμα θα αρχίσει να καταβάλλεται από την Τετάρτη 8.5.2013.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v