ΥΓΕΙΑ: Πώς χτίζεται ένα "best workplace"

Τους λόγους για τους οποίους το ΥΓΕΙΑ βραβεύτηκε για δεύτερη φορά στον διαγωνισμό Best Workplaces 2013 εξηγούν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου. Τι λένε για τις συνθήκες εργασίας και τις παροχές.

ΥΓΕΙΑ: Πώς χτίζεται ένα best workplace
Ο τρόπος για να φτιαχτεί ένα ελκυστικό εργασιακό περιβάλλον δεν μπορεί να… συνταγογραφηθεί. Το βασικό συστατικό δεν είναι η καθαριότητα, η θέα από τα παράθυρα ή τα πολυτελή κτίρια, αλλά οι σχέσεις των ανθρώπων που το στελεχώνουν.

Το νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ για δεύτερη φορά βραβεύθηκε για το εργασιακό του περιβάλλον και αναδείχθηκε στη δεύτερη θέση της κατάταξης εταιριών με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην κατηγορία των επιχειρήσεων με περισσότερους από 250 εργαζόμενους.

Η έρευνα πραγματοποιείται από την Great Place to Work Institute Hellas σε συνεργασία με το Alba Graduate Business School. Φέτος μετείχαν 51 εταιρίες που απασχολούν 36.498 εργαζόμενους. Αξίζει να επισημανθεί ότι η βράβευση στηρίζεται στις πληροφορίες που δίνουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι ανώνυμα.

Γι’ αυτόν τον λόγο, η κάμερα του Euro2day.gr βρέθηκε στο ΥΓΕΙΑ και ζήτησε από τους εργαζόμενους και τη διοίκηση να μιλήσουν για να μάθει το μυστικό: Πόσο ωραίο μπορεί να είναι ένα εργασιακό περιβάλλον ώστε να χαίρεσαι κάθε πρωί που πηγαίνεις;

Οι εργαζόμενοι στέκονται ιδιαίτερα στις σχέσεις συνεργασίας αλλά και στο γεγονός ότι δεν υπήρξαν περικοπές στις αμοιβές των εργαζομένων. Μιλούν για τις επιπλέον παροχές αλλά και για τα κίνητρα για μεγαλύτερη απόδοση.

Εκπρόσωποι του διοικητικού προσωπικού, της τεχνικής διεύθυνσης, του νοσηλευτικού προσωπικού και της επικοινωνίας λένε τι είναι αυτό που δένει όσους δουλεύουν στο ΥΓΕΙΑ και μας μυούν στα ενδότερα μιας… μεγάλης επιχείρησης. 

 

 

***To Εuro2day.gr ενθαρρύνει τον διάλογο και την έκφραση απόψεων από τους αναγνώστες. Σχολιάστε τη συνέντευξη και πείτε την άποψή σας δημόσια για όσα συμβαίνουν και μας αφορούν όλους. Αν θεωρείτε τη συνέντευξη σημαντική, διαδώστε το με τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v