Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha:ΔΠ για υβριδικά & ομόλογα-Οφελος ως 172 εκ.

Σε δημόσια πρόταση προς κατόχους υβριδικών τίτλων και ομολόγων μειωμένης εξασφάλισης προχώρησε η Alpha. Προσφέρει μετρητά με discount έως και 65%. Στα 171,9 εκατ. το όφελος εάν γίνει αποδεκτή από το σύνολο των κατόχων.

Alpha:ΔΠ για υβριδικά & ομόλογα-Οφελος ως 172 εκ.
Σε προαιρετική δημόσια πρόταση στους κατόχους υβριδικών τίτλων και ομολόγων μειωμένης εξασφάλισης προχώρησε η Alpha Bank, προσφέροντας ως αντάλλαγμα μετρητά με discount ως και 65% επί της ονομαστικής αξίας των τίτλων.

Ειδικότερα, προτείνεται στους κατόχους των υβριδικών τίτλων να ανταλλάξουν τους τίτλους τους με μετρητά που αντιστοιχούν στο 35% της ονομαστικής τους αξίας και στους κατόχους ομολόγων μειωμένης εξασφάλισης μετρητά που αντιστοιχούν στο 55% της ονομαστικής αξίας των τίτλων. Επίσης, όσοι δεχθούν τη δημόσια προσφορά θα λάβουν τους δεδουλευμένους τόκους.

Συνολικά, η πρόταση απευθύνεται σε κατόχους τίτλων ονομαστικής αξίας 291,12 εκατ. ευρώ, ενώ το όφελος για την Alpha Bank σε περίπτωση όπου γίνει αποδεκτή η δημόσια πρόταση από το σύνολο των κατόχων των τίτλων, ανέρχεται στα 171,92 εκατ. ευρώ.

Η περίοδος αποδοχής λήγει στις 9 Μαΐου. Η τράπεζα θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα στις 10 Μαΐου, ενώ η αναμενόμενη ημερομηνία για τον διακανονισμό είναι η 14η Μαΐου.

Η HSBC Bank plc. και η JPMorgan Securities plc. ενεργούν ως διαχειριστές της προτάσεως και η Lucid Issuer Services Limited ως εκπρόσωπος αποδοχών.

Στόχος της πρότασης είναι η ενίσχυση των βασικών εποπτικών κεφαλαίων της Alpha κατ' επιταγήν της ανακοίνωσης του Eurogroup της 27ης Νοεμβρίου και των προβλέψεων του προγράμματος ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών. Η πρόταση εγκρίθηκε από την DG Comp στις 12 Απριλίου

Όπως αναφερόταν τότε στη σχετική ανακοίνωση, «το Eurogroup θεωρεί ότι, στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποιήσεως των ελληνικών τραπεζών, θα πρέπει να πραγματοποιηθούν προγράμματα για τη διαχείριση των υποχρεώσεων αναφορικά με τους υπόλοιπους κατόχους πιστωτικών τίτλων μειωμένης κατατάξεως, προκειμένου να διασφαλιστεί δίκαιη κατανομή της οικονομικής επιβαρύνσεως».


Τα αντικίνητρα

Η Alpha προειδοποιεί ότι λόγω της παρατεινόμενης σφοδρής οικονομικής κρίσης ενδεχομένως δεν θα γίνει ούτε η επόμενη καταβολή μερίσματος στους τίτλους βασικών ιδίων κεφαλαίων

Οποιαδήποτε απόφαση για μελλοντική καταβολή μερίσματος σε κατόχους Τίτλων Κύριων Στοιχείων Συμπληρωματικών Ιδίων Κεφαλαίων, που δεν θα αποκτηθούν σύμφωνα με την πρόταση, θα ληφθεί με βάση τους ίδιους άξονες προβληματισμού και υπό την επιφύλαξη τυχόν περιορισμών που θα περιλαμβάνονται στους όρους των Τίτλων Κύριων Στοιχείων Συμπληρωματικών Ιδίων Κεφαλαίων (ανά περίπτωση), αλλά και τυχόν οδηγίας της Τράπεζας της Ελλάδος, ή της DG Comp αναλόγως την περίπτωση, περί μη καταβολής μερίσματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v