Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μαΐλλης:Με discount 50% θέλει τα δάνεια η Capital

Πρόταση για την εξαγορά των δανείων της Μαΐλλης στο 50% της ονομαστικής τους αξίας έχει υποβάλει στις πιστώτριες τράπεζες που αποτελούν και τους βασικούς μετόχους της εταιρείας το private equity fund HIG Capital Partners.

Μαΐλλης:Με discount 50% θέλει τα δάνεια η Capital
Πρόταση για την εξαγορά των δανείων της Μαΐλλης στο 50% της ονομαστικής τους αξίας έχει υποβάλει σύμφωνα με πληροφορίες στις πιστώτριες τράπεζες που αποτελούν και τους βασικούς μετόχους της εταιρείας το private equity fund H.I.G. Capital Partners.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στελέχη του fund βρέθηκαν προ μηνός στην Αθήνα και παρουσίασαν στις πιστώτριες τράπεζες της Μαΐλλης (Εθνική, Eurobank, Alpha) πρόταση εξαγοράς τόσο των μετοχικών ποσοστών τους, όσο και των δανείων που έχουν χορηγήσει στην εταιρεία.

Η πρόταση προβλέπει, με βάση τραπεζικά στελέχη, την εξαγορά των δανείων στο 50% της ονομαστικής τους αξίας, καθώς εκτιμά ότι η εταιρεία δεν μπορεί να σηκώσει τον σημερινό δανεισμό της τάξεως των 210 εκατ. ευρώ και απαιτείται δραστική του μείωση.

Ταυτόχρονα, η πρόταση του H.I.G. Capital Partners προβλέπει την εξαγορά των μετοχικών ποσοστών που κατέχουν οι τράπεζες στη Μαΐλλης.

Η πρόταση δεν έχει γίνει προς το παρόν δεκτή καθώς μία εκ των εγχώριων τραπεζών αρνείται να αποδεχθεί το προτεινόμενο «κούρεμα» του 50%, σημειώνοντας ότι διαθέτει εξασφαλίσεις επί ακινήτων αλλά και θυγατρικών της Μαΐλλης, με βάση τις οποίες το ύψος του discount δεν είναι αποδεκτό.

Παρά την αρνητική στάση της παραπάνω τράπεζας, το θέμα θα ξανασυζητηθεί, καθώς η Μαΐλλης, παρά την κεφαλαιοποίηση δανείων και τη χορήγηση πρόσθετης ρευστότητας, συνεχίζει να αντιμετωπίζει έντονο πρόβλημα.

Με βάση τα αποτελέσματα της χρήσης 2012, η εταιρεία δεν πληροί, για άλλη μία φορά, τους ειδικούς δείκτες των δανειακών συμβάσεων (covenants) και ως εκ τούτου απαιτούνται οι παραιτήσεις των τραπεζών για να μην καταστούν τα δάνεια άμεσα απαιτητά. Εξέλιξη που έχει ήδη θορυβήσει και τους προμηθευτές.

Σημειώνεται ότι το H.I.G. Capital Partners κατέχει ήδη το 22,79% του μετοχικού κεφαλαίου της Μαΐλλης, ενώ, σύμφωνα με πηγές, έχει αγοράσει τις ομολογίες που κατείχαν ξένα funds και ασφαλιστικές στο 15% - 20% της ονομαστικής τους αξίας. Ταυτόχρονα, θετική απέναντι στο ενδεχόμενο πώλησης των δανείων της φέρεται να είναι η BNP.

Πρόσφατα, αποχώρησε από την εταιρεία ο οικονομικός διευθυντής Αλ. Τασόπουλος και σύμφωνα με πληροφορίες το Δ.Σ. της Μαΐλλης αποφάσισε την επάνοδο του κ. Δ. Κουβάτσου. Η αλλαγή στη θέση του οικονομικού διευθυντή αναμένεται να είναι η πρώτη κίνηση νέων αλλαγών στη διοικητική πυραμίδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v