Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: "Τουλάχιστον" δύο οι προσφορές για Globul

Ο ΟΤΕ έχει λάβει τουλάχιστον δύο προσφορές για τη βουλγαρική θυγατρική Globul από την Turk Telekom και την Deutsche Telekom, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Reuters. Αναμένεται αίτημα για βελτίωση προσφορών.

ΟΤΕ: Τουλάχιστον δύο οι προσφορές για Globul
Ο ΟΤΕ έχει λάβει τουλάχιστον δύο προσφορές για τη βουλγαρική θυγατρική Globul, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Reuters.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, ο ΟΤΕ αναμένει έσοδα 700 εκατ. ευρώ από την πώληση αλλά θα ζητήσει βελτιωμένες προσφορές προτού αποφασίσει εάν θα πουλήσει ή όχι.

Η τουρκική Turk Telekom ανακοίνωσε ότι κατέθεσε δεσμευτική προσφορά ενώ ανάλογη κίνηση πραγματοποίησε και η Deutsche Telekom, η οποία έχει μερίδιο 40% στον οργανισμό.

Η νορβηγική Telenor που είχε εκφράσει αρχικό ενδιαφέρον, αρνήθηκε να απαντήσει εάν κατέθεσε προσφορά ενώ η τουρκική εταιρία κινητής Turkcell που είχε ενδιαφερθεί, δεν είχε καταθέσει προσφορά μέχρι την Τετάρτη, σύμφωνα με διαφορετικές πηγές του πρακτορείου.

Σημειώνεται ότι τα χρονοδιαγράμματα στη διαδικασία δεν έχουν απόλυτο χαρακτήρα και ο ΟΤΕ μπορεί να κάνει αποδεκτή μια ελκυστική προσφορά ακόμη και μετά την παρέλευσή τους. Ωστόσο, η πηγή του πρακτορείου στην Turkcell σημειώνει ότι στην παρούσα φάση, η εταιρία δύσκολα θα αποφασίσει να καταθέσει δεσμευτική προσφορά.

Σύμφωνα με πηγές κοντά στη διαδικασία, ο ΟΤΕ θα καλέσει τους ενδιαφερόμενους εντός της επόμενης εβδομάδας για να βελτιώσουν τις προσφορές τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v