Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αττικά Πολυκαταστήματα: Πωλήσεις 28,2 εκ. στο Q1

Με αθροιστικές πωλήσεις 28,2 εκατ. ευρώ και επιδόσεις ανά κατάστημα ελαφρώς χαμηλότερες του αντίστοιχου περυσινού διαστήματος έκλεισε το α’ τρίμηνο του 2013 η εταιρία Αττικά Πολυκαταστήματα.

Αττικά Πολυκαταστήματα: Πωλήσεις 28,2 εκ. στο Q1
Με αθροιστικές πωλήσεις 28,2 εκατ. ευρώ και επιδόσεις ανά κατάστημα ελαφρώς χαμηλότερες του αντίστοιχου περυσινού διαστήματος έκλεισε το α’ τρίμηνο του 2013 η εταιρία Αττικά Πολυκαταστήματα, η οποία ποντάρει στη συγκέντρωση του λιανεμπορίου, προκειμένου να αυξάνει τα μερίδια της στην εγχώρια αγορά.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας κ. Κων. Λαμπρόπουλο, το α’ τρίμηνο του 2013 δεν είναι απόλυτα συγκρίσιμο με το περυσινό, καθώς φέτος το Πάσχα έρχεται σχεδόν στα μέσα του β’ τριμήνου επηρεάζοντας -μαζί με όλους τους υπόλοιπους παράγοντες- την αγοραστική κίνηση, ενώ η πτώση πωλήσεων είναι μονοψήφια και σαφώς μικρότερη του μέσου όρου της αγοράς.

Αναλυτικότερα, το κεντρικό πολυκατάστημα στο City Link παρουσίασε πωλήσεις 16,7 εκατ. ευρώ μειωμένες κατά 7%, ενώ το έτερο αθηναικό πολυκατάστημα στο Golden Hall παρουσίασε πωλήσεις 8,5 εκατ. ευρώ μειωμένες κατά 3,9%.

Τέλος, το τρίτο κατάστημα στο Mediterranean Cosmos της Θεσσαλονίκης εμφάνισε πωλήσεις ύψους 3 εκατ. ευρώ, ποσό που δεν συγκρίνεται μια και το εν λόγω σημείο εγκαινιάστηκε τον περυσινό Απρίλιο.

Παρά το αρνητικό οικονομικό κλίμα και τη συνεχιζόμενη πτώση της κατανάλωσης η εταιρία συνεχίζει τις επενδύσεις προκειμένου να δημιουργήσει ένα ακόμη σημείο πώλησης εντός του The Mall Athens, με ορίζοντα λειτουργίας τον προσεχή Αύγουστο.

Επίσης η εταιρία επαναφέρει το τμήμα ειδών σπιτιού στο κεντρικό Attica στο City Link, το οποίο αναμένεται να λειτουργήσει το Μάιο, ενώ επεκτείνει, προσθέτοντας ακόμη 500 τ.μ. το πολυκατάστημα της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τον κ.Λαμπρόπουλο παρά του ότι η αγορά μικραίνει σε όγκο και σε αξία, εν τούτοις, η συγκέντρωση που πραγματοποιείται ευνοεί τις επιχειρήσεις εκείνες που διαθέτουν τις δυνάμεις να αντεπεξέλθουν στη συγκυρία, με όρους ρευστότητας και εμπορικής δυναμικής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v