Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MFG: Το νέο δ.σ. - εκτιμήσεις για κέρδη 2005

Καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου της εταιρίας αναλαμβάνει ο κ. Ελ. Χιλιαδάκης, ο οποίος μαζί με τον πρόεδρο της εταιρίας κ. Ξανθάκη και τον αντιπρόεδρο κ. Βγενόπουλο απαρτίζουν και την εκτελεστική επιτροπή της MFG. Κέρδη 0,90 ευρώ ανά μετοχή για το 2005 προβλέπει η διοίκηση.

MFG: Το νέο δ.σ. - εκτιμήσεις για κέρδη 2005
Καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου της Marfin Financial Group αναλαμβάνει ο κ. Ελ. Χιλιαδάκης, ενώ πρόεδρος και αντιπρόεδρος της εταιρίας θα είναι οι κ. Μ. Ξανθάκης και Α. Βγενόπουλος αντίστοιχα, οι οποίοι μαζί με τον κ. Χιλιαδάκη θα απαρτίζουν και την Εκτελεστική Επιτροπή της MFG.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο κ. Χιλιαδάκης είναι από τα πλέον γνωστά και έμπειρα στελέχη στον τραπεζικό χώρο, ο οποίος έχει διατελέσει επί 20ετία περίπου επικεφαλής των ομίλων Midland και HSBC στην Ελλάδα.

Τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου που εξελέγησαν είναι οι κ.κ. Γεώργιος Ευστρατιάδης, Φώτιος Καρατζένης, Αρετή Σουβατζόγλου, Διονύσιος Μαλαματίνας, Μάρκος Φόρος και Κωνσταντίνος Λως, με τους τρεις τελευταίους να είναι Ανεξάρτητα Μέλη και μέλη της Επιτροπής Αμοιβών και Προσλήψεων.

Εξάλλου, κέρδη ύψους 22,5 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχούν σε 0,90 ευρώ ανά μετοχή, αναμένεται να παρουσιάσει η Marfin Financial Group για το 2005.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού της MFG κ. Ανδρέας Βγενόπουλος κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης των μετόχων και αναφερόμενος στις προοπτικές της εταιρίας τόνισε ότι τα διαφαινόμενα προκαταρκτικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου υπερβαίνουν τις αρχικές εκτιμήσεις.

Ως εκ τούτου, ο ίδιος επανέλαβε με μεγαλύτερη ασφάλεια την εκτίμηση ότι τα κέρδη της εταιρίας για το 2005 θα είναι κατ΄ ελάχιστον 22,5 εκατ. ευρώ, δηλ. 0,90 ευρώ ανά μετοχή.

Επίσης, ο κ. Βγενόπουλος υπογράμμισε ότι η μεγάλη κερδοφορία και κεφαλαιακή επάρκεια της εταιρίας διευκολύνει την επέκτασή της με στρατηγικές συμφωνίες, συμμαχίες ή και με εξαγορές και συγχωνεύσεις.

Επιπλέον, σημειώνεται πως με σχετική απόφαση που έλαβε το διοικητικό συμβούλιο της Marfin Financial Group, η εταιρία προτίθεται να αγοράσει στο διάστημα από τις 8.4.2005 έως την 17.2.2006, μέχρι 2.500.000 ίδιες μετοχές (που αντιστοιχούν στο 10% του μετοχικού της κεφαλαίου) με ανώτατη τιμή αγοράς τα 30 ευρώ και κατώτατη τιμή αγοράς το 1 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v