Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αύξηση 766% στα πρό φόρων κέρδη της Lamda

Αύξηση 148% και 23%, αντίστοιχα, παρουσίασαν ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών και τα ενοποιημένα προ φόρων κέρδη της Lamda Development το α’ τρίμηνο του 2002. Αύξηση 766% σημείωσαν τα προ φόρων κέρδη της μητρικής.

Αύξηση 766% στα πρό φόρων κέρδη της Lamda
Αύξηση 148% και 23%, αντίστοιχα, παρουσίασαν ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών και τα ενοποιημένα προ φόρων κέρδη της Lamda Development το α’ τρίμηνο του 2002.

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της εταιρίας ανήλθε στα 14,137 εκατ. ευρώ (5,707 εκατ. ευρώ το α’ τρίμηνο 2001) και τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν στα 1,082 εκατ. ευρώ (882.000 ευρώ το α’ τρίμηνο 2001).

Η εταιρία κατά τη διάρκεια του α’ τριμήνου του 2002 παρουσιάζει βελτίωση στα κέρδη προ φόρων σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2001, ίση με 766%. Τα κέρδη ανέρχονται σε 2,841 εκατ. ευρώ, κυρίως λόγω των υψηλών μερισμάτων που εισέπραξε από τις θυγατρικές της, όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου.

Ο κύκλος εργασιών και τα αποτελέσματα της εταιρίας, αλλά και των υπόλοιπων θυγατρικών της, εξελίσσονται ικανοποιητικά και η διοίκηση πιστεύει ότι οι στόχοι για το τρέχον έτος είναι απολύτως εφικτοί. Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Λάμπρος Αναγνωστόπουλος:

”Η Lamda Development προχωρά με επιτυχία στο επενδυτικό της σχέδιο και αυτό αντικατοπτρίζεται στα αποτελέσματα της. Τα άμεσα σχέδια της εστιάζονται στην ανάπτυξη των θυγατρικών της εταιριών και την επιτυχημένη υλοποίηση των σημαντικών έργων που έχει αναλάβει στη Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό”.

Οσον αφορά στο επενδυτικό πρόγραμμα της εισηγμένης και των θυγατρικών της:

· Η Lamda Development επελέγη από το Οικουμενικό Πατριαρχείο μετά από διαγωνισμό, για την αξιοποίηση έκτασης ιδιοκτησίας του, συνολικής επιφάνειας 250 στρεμμάτων στον δήμο Πυλαίας, στη Θεσσαλονίκη. Η εταιρία μέσω της θυγατρικής της ”Lamda Πυλαίας” προτίθεται να αναπτύξει στην περιοχή ένα σύγχρονο υπερτοπτικό εμπορικό κέντρο και κέντρο αναψυχής, το οποίο έχει προϋπολογισμό της τάξεως των 90 εκατ. ευρώ και αναμένεται να αποπερατωθεί πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

·Η Lamda Development ανέλαβε τη δημιουργία του ”Χωριού Τύπου” των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 που θα αναπτυχθεί στο Μαρούσι. Είναι ένα έργο πρότυπο, μοναδικό στην Ελλάδα που συνδυάζει την ήπια ανάπτυξη με την περιβαλλοντική ευαισθησία. Συγχρόνως, θα είναι ένα από τα ελάχιστα αυτοχρηματοδοτούμενα έργα των Αγώνων. Στο ”Χωριό Τύπου” θα φιλοξενηθούν 1.600 δημοσιογράφοι. Θα αναπτυχθεί σε έκταση 250 στρεμμάτων, περιλαμβάνει κτίρια χαμηλού ύψους, εκτεταμένους χώρους πρασίνου και βρίσκεται σε άμεση επαφή με τις αθλητικές εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ.

· H Δημιουργία (100% συμμετοχή της Lamda Development), προχωράει στη κατασκευή του κτιρίου γραφείων επί της οδού Σισίνη (περιοχή Hilton), συνολικής επιφάνειας 5.200 τ.μ., που πρόσφατα πωλήθηκε στον Ενιαίο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Επικουρικής Ασφαλίσεως και Περιθάλψεως (ΕΔΟΕΑΠ).

Παράλληλα, η Δημιουργία συνεχίζει την υλοποίηση των παρακάτω έργων ανά τομέα δραστηριότητάς της:

Έργα ανάπτυξης ακινήτων:

- Kronos Business Centre, ανάπτυξη κτιρίου γραφείων στο Μαρούσι, σε οικοπεδική έκταση 4.000 τ.μ.

- Apollo Business Centre, ανάπτυξη κτιρίου γραφείων στο Χαλάνδρι, συνολικού εμβαδού 3.500 τ.μ.

Έργα ανάπτυξης ακινήτων για λογαριασμό θυγατρικών εταιριών:

* Ξυλόκαστρο Κορινθίας, ανάπτυξη συγκροτήματος διαμερισμάτων σε παραλιακή έκταση 14 στεμμάτων

* Χατζηκυριάκειο, αναπαλαίωση, αξιοποίηση και διαχείριση διατηρητέου κτιρίου στην Αθήνα, συνολικής επιφάνειας 2.300 τ.μ.

* Επιχειρηματικό κέντρο της Lamda Ακίνητα, ανάπτυξη κτιρίου στη Κάτω Κηφισιά, συνολικής επιφάνειας 31.500 τ.μ.

Έργα διαχείρισης κατασκευής:

* Λάτσειο Κέντρο Εγκαυμάτων, διαχείριση κατασκευής νέας νοσοκομειακής μονάδας στην Ελευσίνα, με συνολική επιφάνεια χώρων που υπερβαίνει τα 7.200 τ.μ.

* King George, παροχή υπηρεσιών συμβούλου αναπαλαίωσης σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας

· H Ολυμπία (100% συμμετοχή της Lamda Development), είναι ιδιοκτήτρια κτιρίου γραφείων 6.000 τ.μ. στην Κηφισιά (πρώην ξενοδοχείο CECIL), του οποίου η ανακαίνιση ολοκληρώθηκε στη διάρκεια του 2001 και είναι ήδη μισθωμένο το 80% της συνολικής του επιφάνειας. H εταιρεία από τη μίσθωση του κτιρίου αυτού αναμένει έσοδα άνω του 1,9 εκατ. ευρώ ετησίως.

· H EFG Eurobank Properties (29,9% συμμετοχή της Lamda Development) πραγματοποίησε σημαντικές επενδύσεις σε ακίνητα εισοδήματος και σε μία εταιρία επενδύσεων ακινήτων στην Ιταλία και σε μια κοινοπραξία για την ανάπλαση και εκμετάλλευση των ακτών της Βούλας. Η εμπορική αξία των ακινήτων στην ιδιοκτησία της ανέρχονται σε 110 εκατ. ευρώ, περίπου.

Στον τομέα των υπηρεσιών έχουν τεθεί οι βάσεις για εξίσου ραγδαία ανάπτυξη:

· H Ήφαιστος Eλλάς Ναυπηγεία (75% συμμετοχή της Lamda Development), η ναυπηγοεπισκευαστική μονάδα του ομίλου, παρουσιάζει ήδη βελτίωση του κύκλου εργασιών της, ενδεικτικό της καλής πορείας που αναμένεται να έχει με τη δραστηριοποίησή της στον τομέα εξυπηρέτησης σκαφών αναψυχής καθώς και στην αγορά των ταχύπλοων σκαφών του δημοσίου.

· Όπως ήταν αναμενόμενο, η αρνητική επίδραση των δραστηριοτήτων της Swissport Lamda Hellas (50% συμμετοχή της Lamda Development), προερχόμενη από τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου, συνεχίστηκε και στα αποτελέσματα του Α’ τριμήνου του 2002, αν και η εταιρία εκτιμά ότι ο τομέας των αερομεταφορών σταδιακά θα επανέλθει στην ομαλότητα. Παρόλα αυτά, η εταιρία με απόφαση του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών επιλέχθηκε, κατόπιν διαγωνισμού, ως φορέας επίγειας εξυπηρέτησης στον Κρατικό Αερολιμένα Θεσσαλονίκης – ”Μακεδονία”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v