Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

OTE: Στο 60% ανέβασε τη συμμετοχή στην Cosmote

Στο 60% πλησιάζει το ποσοστό του ΟΤΕ στην Cosmote μετά την αγορά του πακέτου των 3,5 εκατ. μετοχών της Cosmote (1% του μετοχικού κεφαλαίου) στην τιμή των 14 ευρώ ανά μετοχή. Σύμφωνα με τους αναλυτές ανοίγει πλέον ο δρόμος προκειμένου ο ΟΤΕ να αυξήσει τη συμμετοχή του στα επίπεδα της καταστατικής πλειοψηφίας, εισφέροντας Cosmofon και Globul.

OTE: Στο 60% ανέβασε τη συμμετοχή στην Cosmote
Ο ΟΤΕ είναι ο αγοραστής του πακέτου των 3,5 εκατ. μετοχών της Cosmote που πέρασε στις 11.14 μέσω του Χ.Α. και έγραψε στις 12:05 το euro2day.gr στο χρηματιστηριακό του σχόλιο.

Το πάκετο των 3.484.432 μετοχών, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε μέσω της P&K ΑΧΕΠΕΥ, στην τιμή των 14 ευρώ και πωλητής φέρεται θεσμικό χαρτοφυλάκιο του εξωτερικού.

Το συνολικό deal ανέρχεται στα 48,8 εκατ. ευρώ, ενώ πλέον ο ΟΤΕ ανεβάζει το ποσοστό του στο 59,980% από 58,980%.

---- Πως σχολιάζει τις εξελίξεις η Proton

Με αφορμή την αύξηση της συμμετοχής του ΟΤΕ στη Cosmote η Proton Χρηματιστηριακή σε report της (24/03) αναλύει την εξέλιξη αυτή σε συνδυασμό με την εξαγγελθείσα πρόθεση του ΟΤΕ να αυξήσει περαιτέρω τη συμμετοχή του στην θυγατρική.

Ο ΟΤΕ έχει ανακαινώσει την πρόθεσή του να συμμετάσχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Cosmote, συνεισφέροντας τις συμμετοχές του στην Cosmofon (ΠΓΔΜ) και Globul (Βουλγαρία).

Η εξέλιξη αυτή, σύμφωνα με την Proton ΑΧΕΠΕΥ, συνεπάγεται ότι ο ΟΤΕ θα αυξήσει το ποσοστό του στο 66,67%, ήτοι στα επίπεδα της καταστατικής πλειοψηφίας.

Πιο συγκεκριμένα η Proton υπολογίζει πως για να αποκτήσει ο ΟΤΕ καταστατική πλειοψηφία, ήτοι το 66,67%, η Cosmote πρέπει να προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ύψους 66,3 εκ. τίτλων.

Ο ΟΤΕ από την πλευρά του θα εισφέρει το ”μερίδιό του σε είδος”, δηλαδή την Globul και την Cosmofon, η αξία των οποίων αποτιμάται στα 933,9 εκατ. ευρώ.

Εξάλλου, η Proton υποδέχεται με θετικά σχόλια την αύξηση της συμμετοχής του ΟΤΕ στη θυγατρική, επισημαίνοντας ότι αυξάνει την έκθεσή του στην κινητή τηλεφωνία.

---- Η επίσημη ανακοίνωση του ΟΤΕ

Ο Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος (ΟΤΕ) ανακοινώνει ότι στην συνεδρίαση της Πέμπτης 24 Μαρτίου 2005, αγόρασε 3.484.432 μετοχές της θυγατρικής του εταιρίας COSMOTE A.E., ποσοστό ίσο με περίπου 1% του μετοχικού της κεφαλαίου.

Η πράξη πραγματοποιήθηκε στην τιμή των 14 ευρώ ανά μετοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v