Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MFG:Εγκρίθηκε η καταβολή συνολικού ποσού 0,80 ευρώ

Την καταβολή συνολικού ποσού των 0,80 ευρώ ανά μετοχή στους μετόχους της εταιρίας, που αναλύεται σε 0,35 ευρώ ανά μετοχή ως μέρισμα και 0,45 ευρώ ανά μετοχή ως επιστοφή κεφαλαίου, αποφάσισε μεταξύ άλλων η τακτική γενική συνέλευση της Marfin Financial Group.

MFG:Εγκρίθηκε η καταβολή συνολικού ποσού 0,80 ευρώ
Την καταβολή συνολικού ποσού των 0,80 ευρώ ανά μετοχή στου μετόχους της εταιρίας, που αναλύεται σε 0,35 ευρώ ανά μετοχή ως μέρισμα και 0,45 ευρώ ανά μετοχή ως επιστοφή κεφαλαίου, αποφάσισε μεταξύ άλλων η τακτική γενική συνέλευση της Marfin Financial Group, που πραγματοποιήθηκε στις 23/3/2005 με ποσοστό απαρτίας 67,061%.

Η γενική συνέλευση εξέλεξε ομόφωνα νέο διοικητικό συμβούλιο, το οποίο αποτελείται από τους: Μανώλη Ξανθάκη, Ανδρέα Βγενόπουλο, Ελευθέριο Χιλιαδάκη, Φώτιο Καρατζένη, Γεώργιο Ευστρατιάδη, Αρετή Σουβατζόγλου, Διονύσιο Μαλαματίνα, Μάρκο Φόρο και Κωνσταντίνο Λω.

Ως Ανεξάρτητα Μέλη ορίσθηκαν ομόφωνα οι: Διονύσιος Μαλαματίνας, Μάρκος Φόρος και Κωνσταντίνος Λως.

Ειδικότερα, τα θέματα που συζητήθηκαν, οι αποφάσεις και η πλειοψηφία με την οποία ελήφθησαν έχουν ως ακολούθως:

1. Υποβολή και έγκριση των Ετήσιων Οικονομικών Καταστάσεων της 16ης εταιρικής χρήσης (1.1.2004 - 31.12.2004) και των σχετικών Εκθέσεων του Διοικητικού Συμβουλίου και του Ορκωτού Ελεγκτή Λογιστή.

Αποφασίσθηκε ομόφωνα η έγκριση των Ετήσιων Οικονομικών Καταστάσεων της 16ης εταιρικής χρήσης (1.1.2004 - 31.12.2004) και των σχετικών Εκθέσεων του Διοικητικού Συμβουλίου και του Ορκωτού Ελεγκτή Λογιστή.

Ειδικότερα, αποφασίσθηκε η διανομή μερίσματος ανερχομένου στο ποσό των 0,35 ευρώ ανά μετοχή. Περαιτέρω, εξουσιοδοτήθηκε ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο τη Εταιρίας να ορίσει την ημερομηνία αποκοπής, την ημερομηνία και τη διαδικασία καταβολής του μερίσματος στους δικαιούχους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο προτίθεται να προβεί στην ταυτόχρονη καταβολή αφενός του ως άνω μερίσματος ύψους 0,35 ευρώ ανά μετοχή και αφετέρου του ποσού που θα επιστραφεί συνεπεία της αποφασισθείσας από την ιδία συνέλευση μειώσεως του μετοχικού κεφαλαίου ύψους 0,45 ευρώ ανά μετοχή, δηλαδή συνολικά του ποσού των 0,80 ευρώ ανά μετοχή.

2. Απαλλαγή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και του Ορκωτού Ελεγκτή Λογιστή από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τα πεπραγμένα της 16ης εταιρικής χρήσης.

Αποφασίσθηκε ομόφωνα η απαλλαγή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και του Ορκωτού Ελεγκτή Λογιστή από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τα πεπραγμένα της 16ης εταιρικής χρήσης.

3. Εκλογή ενός τακτικού και ενός αναπληρωματικού Ορκωτού Ελεγκτή Λογιστή από το Σώμα Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών για την 17η εταιρική χρήση και καθορισμός της αμοιβής τους.

Αποφασίσθηκε ομόφωνα η ανάθεση του τακτικού ελέγχου της 17ης εταιρικής χρήσης στην Εταιρία Ορκωτών Ελεγκτών Grant Thornton. Ως τακτικός ελεγκτής ορίσθηκε ομόφωνα ο κ. Σωτήριος Κωνσταντίνου και ως αναπληρωματικός ελεγκτής ο κ. Βασίλειος Καζάς. Τέλος, καθορίσθηκε ομόφωνα η αμοιβή των ορισθέντων Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών.

4. Υποβολή και έγκριση των Ενοποιημένων Ετήσιων Οικονομικών Καταστάσεων, της Ενοποιημένης Έκθεσης Διαχείρισης καθώς και του Πιστοποιητικού Ελέγχου του Ορκωτού Ελεγκτή Λογιστή. Αποφασίσθηκε ομόφωνα η έγκριση των Ενοποιημένων Ετήσιων Οικονομικών Καταστάσεων, της Ενοποιημένης Έκθεσης Διαχείρισης καθώς και του Πιστοποιητικού Ελέγχου του Ορκωτού Ελεγκτή Λογιστή.

5. Υποβολή και έγκριση της Έκθεσης Πεπραγμένων της Επιτροπής Αμοιβών και Προσλήψεων (Nomination and Remuneration Committee) προς την Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων. Αποφασίσθηκε ομόφωνα η έγκριση της Έκθεσης Πεπραγμένων της Επιτροπής Αμοιβών και Προσλήψεων (Nomination and Remuneration Committee).

6. Μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας με αντίστοιχη μείωση της ονομαστικής αξίας κάθε μετοχής με σκοπό την αποδέσμευση μέρους του ενεργητικού της εταιρίας και την επιστροφή του στους μετόχους με την καταβολή μετρητών. Αντίστοιχη τροποποίηση του άρθρου 5 παρ. 1 του Καταστατικού της εταιρίας.

Αποφασίσθηκε ομόφωνα η μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας κατά το ποσό των 11.250.000 ευρώ με σκοπό την αποδέσμευση μέρους του ενεργητικού της εταιρίας και την επιστροφή του στους μετόχους με την καταβολή μετρητών με αντίστοιχη μείωση της ονομαστικής αξίας εκάστης μετοχής κατά το ποσό των 0,45 ευρώ, ήτοι από 8,71 ευρώ σε 8,26 ευρώ. Κατόπιν αυτού το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας θα ανέρχεται στο ποσό των 206.500.000 ευρώ διαιρούμενο σε 25.000.000 ονομαστικές μετοχές ονομαστικής αξίας εκάστης μετοχής 8,26 ευρώ.

Περαιτέρω, αποφασίσθηκε ομόφωνα η αντίστοιχη τροποποίηση του Καταστατικού της εταιρίας.

Τέλος, εξουσιοδοτήθηκε ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο τη εταιρίας να ορίσει την ημερομηνία αποκοπής και καταβολής και την διαδικασία καταβολής του ποσού της επιστροφής στους δικαιούχους.

7. Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Ορισμός Ανεξαρτήτων Μελών Διοικητικού Συμβουλίου.

Αποφασίσθηκε ομόφωνα η εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου αποτελουμένου από τους: Μανώλη Ξανθάκη, Ανδρέα Βγενόπουλο, Ελευθέριο Χιλιαδάκη, Φώτιο Καρατζένη, Γεώργιο Ευστρατιάδη, Αρετή Σουβατζόγλου, Διονύσιο Μαλαματίνα, Μάρκο Φόρο και Κωνσταντίνο Λω. Ως Ανεξάρτητα Μέλη ορίσθηκαν ομόφωνα οι: Διονύσιος Μαλαματίνας, Μάρκος Φόρος και Κωνσταντίνος Λως.

8. Εκλογή Μελών της Επιτροπής Αμοιβών και Προσλήψεων (Nomination & Remuneration Committee) της Εταιρίας. Αποφασίσθηκε ομόφωνα η εκλογή νέας Επιτροπής Αμοιβών και Προσλήψεων αποτελουμένης από τους: Διονύσιο Μαλαματίνα, Μάρκο Φόρο και Κωνσταντίνο Λω.

9. Έγκριση συμβάσεων και αμοιβών σύμφωνα με τα άρθρα 23α και 24 του κ.ν. 2190/1920. Αποφασίσθηκε ομόφωνα η έγκριση αμοιβών προς τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Μανώλη Ξανθάκη και Ελευθέριο Χιλιαδάκη για τις υπηρεσίες που παρέχουν στην Εταιρία υπό την ιδιότητα τους ως Μελών του Δ.Σ.

10. Επιβεβαίωση της Απόφασης της Β’ Επαναληπτικής Γενικής Συνέλευσης της 22.11.2004 με περιεχόμενο τη θέσπιση προγράμματος διάθεσης δικαιωμάτων προαιρέσεως αγοράς μετοχών σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 13 παρ. 9 του κ.ν. 2190/1920, όπως ισχύει σε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και μέλη του προσωπικού της εταιρίας καθώς και των συνδεδεμένων με αυτήν εταιριών και παροχή σχετικών εξουσιοδοτήσεων προς το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας. Συμπλήρωση και τροποποίηση επιμέρους όρων του προγράμματος.

Επιβεβαιώθηκε ομόφωνα η Απόφαση της Β’ Επαναληπτικής Γενικής Συνέλευσης της 22.11.2004 με περιεχόμενο την θέσπιση προγράμματος διάθεσης σε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και στελέχη της εταιρίας καθώς και των συνδεδεμένων με αυτήν εταιριών δικαιωμάτων προαιρέσεως αγοράς μετοχών.

Ειδικότερα τα δικαιώματα θα αφορούν μετοχές που θα ανέρχονται στο 1/10 του αριθμού των υφισταμένων μετοχών της εταιρίας.

Η τιμή διάθεσης των μετοχών ορίστηκε σε 8,72 ευρώ ανά μετοχή και μετά την ολοκλήρωση της αποφασισθείσας από την ιδία Γενική Συνέλευση μείωσης του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας σε 8,27 ευρώ. Η χρονική διάρκεια του προγράμματος θα είναι 5ετής.

Το Διοικητικό Συμβούλιο εξουσιοδοτήθηκε ομόφωνα να ρυθμίζει, κατόπιν εισηγήσεως της Επιτροπής Προσλήψεων και Αμοιβών της εταιρίας, και κάθε άλλο σχετικό θέμα εντός των πλαισίων της Αποφάσεως της Γενικής Συνέλευσης.

11. Ενημέρωση επί της πορείας της εταιρίας και του στρατηγικού της σχεδιασμού. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού της εταιρίας Ανδρέας Βγενόπουλος παρείχε στη Γενική Συνέλευση αναλυτικές πληροφορίες επί της πορείας της εταιρίας και του στρατηγικού της σχεδιασμού και απήντησε σε σειρά ερωτημάτων που απηύθυναν προς αυτόν οι παριστάμενοι μέτοχοι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v