Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Ανεβαίνει ο πήχης του κόστους της εθελουσίας

Στον τρόπο υπολογισμού των εισφορών στο ΤΑΠ-ΟΤΕ αποδίδουν οι συνδικαλιστές του Οργανισμού τη διαφορά που προκύπτει στο κόστος της εθελουσίας εξόδου, σύμφωνα με τη νέα έκθεση του προέδρου του ΤΑΠ-ΟΤΕ, στην οποία σημειώνεται πως το κόστος της εθελουσίας εξόδου διαμορφώνεται υψηλότερα των 2 δισ. ευρώ.

ΟΤΕ:  Ανεβαίνει ο πήχης του κόστους της εθελουσίας
του Σταμάτη Ζαχαρού

Στον τρόπο υπολογισμού των εισφορών στο ΤΑΠ-ΟΤΕ αποδίδουν οι συνδικαλιστές του Οργανισμού τη διαφορά που προκύπτει στο κόστος της εθελουσίας εξόδου, σύμφωνα με τη νέα έκθεση του προέδρου του ΤΑΠ-ΟΤΕ.

Ειδικότερα, ο διοικητής του ασφαλιστικού ταμείου του ΟΤΕ σε επιστολή του προς την κυβέρνηση ανεβάζει το κόστος της εθελουσίας εξόδου σε πλέον των 2 δισ. ευρώ, καθώς δεν υπολογίζει μόνο τα χρήματα που πρέπει να δοθούν στο ταμείο, μόνο για το χρονικό διάστημα μέχρι την κανονική θεμελίωση του δικαιώματος σύνταξης, αλλά συνυπολογίζει και περαιτέρω δαπάνες που αφορούν στους συνταξιούχους.

Υπενθυμίζεται ότι η αρχική πρόταση έκανε λόγο για συνολικό κόστος 1,6 δισ. ευρώ, σε περίπτωση που αποχωρούσε το σύνολο των εργαζομένων που μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, δηλαδή λίγοι περισσότεροι από 6.000 εργαζόμενοι.

Όπως αναφέρουν στελέχη του συνδικαλιστικού οργάνου του ΟΤΕ, ο διοικητής του ΤΑΠ-ΟΤΕ (που έχει πρόσφατα διοριστεί από την κυβέρνηση) προέβη στην έκθεση αυτή και ενώ δεν έχει ακόμη λυθεί το θέμα με την κυβέρνηση για την ταυτόχρονη αλλαγή του Γενικού Κανονισμού Προσωπικού και της εθελουσίας εξόδου.

Παράγοντες της αγοράς αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη επιστολή δεν αποκλείεται να εντάσσεται στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης μεταξύ κυβέρνησης – διοίκησης – ΟΤΕ και εργαζομένων, ακόμη και για τον αριθμό των ανθρώπων που θα αποχωρήσουν μέσω του σχεδίου αυτού.

Μετά και την εξέλιξη αυτή και δεδομένης της άρνησης των εργαζομένων να προχωρήσουν σε αλλαγή των όσων έχουν μονογράψει με τη διοίκηση του ΟΤΕ για το θέμα, τις επόμενες ημέρες αναμένονται νέες προτάσεις τόσο από την πλευρά της διοίκησης του Οργανισμού και ενδεχομένως και της κυβέρνησης.

Οι συνδικαλιστές πάντως δηλώνουν αμετανόητοι και δεν δέχονται καμία αλλαγή στα όσα έχουν συμφωνήσει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v