Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεργασία Lavipharm με θυγατρική της AKZO-NOBEL

Η Lavipharm προχώρησε σε σύναψη συμφωνίας συνεργασίας με την εταιρία Intervet Pharma R&D, θυγατρική της AKZO-NOBEL που δραστηριοποιείται στα κτηνιατρικά φάρμακα.

Συνεργασία  Lavipharm  με θυγατρική της AKZO-NOBEL
Η Lavipharm, εταιρία που δραστηριοποιείται στο χώρο των συστημάτων χορήγησης φαρμάκων, μιας αγοράς 40 και πλέον δισ. δολαρίων διεθνώς, προχώρησε πρόσφατα σε σύναψη συμφωνίας με την εταιρία Intervet Pharma R&D ΑΕ, θυγατρική της AKZO-NOBEL που δραστηριοποιείται στα κτηνιατρικά φάρμακα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στόχος της συνεργασίας αυτής είναι η ανάπτυξη μεθόδου για την ελεγχόμενη αποδέσμευση μιας φαρμακευτικής ουσίας που χρησιμοποιείται στα κτηνιατρικά προϊόντα της Intervet.

”Αυτή η συμφωνία ανοίγει νέες προοπτικές στην πολύ μεγάλη και σημαντική κτηνιατρική αγορά για τη Lavipharm και την τεχνολογία μας των υπερκρίσιμων υγρών”, δήλωσε ο κ. Θανάσης Λαβίδας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του oμίλου Lavipharm.

”Η πρωτοποριακή τεχνολογία της Lavipharm επικεντρώνεται σε συγκεκριμένα προβλήματα που παρουσιάζουν φάρμακα με χαμηλή διαλυτότητα. Η τεχνολογία των υπερκρίσιμων υγρών μπορεί να προσφέρει λύσεις σε θέματα βιοδιαθεσιμότητας για προβληματικά μόρια καθώς και για τη σύνθεση των μορίων αυτών. Μ’ αυτόν τον τρόπο ένα φάρμακο γίνεται καλύτερο και ασφαλέστερο στη χρήση του σε ανθρώπους και ζώα. Ουσιαστικά δίνει τη δυνατότητα στους συνεργάτες μας να λανσάρουν φάρμακα σε νέες αγορές που διαφορετικά δεν θα τα είχαν λανσάρει ή δεν θα είχαν φτάσει στα όρια των δυνατοτήτων τους– ή να αυξήσουν την διάρκεια της ζωής ενός συγκεκριμένου φαρμάκου μέσα από βελτιώσεις των χαρακτηριστικών του”, συνέχισε ο κ. Λαβίδας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v