Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intracom: Σύμβαση 43 εκ. ευρώ με τη γερμανική DBD

Σύμβαση ύψους ευρώ 43,2 εκ. με τη Γερμανική εταιρία DIEHL BGT Defense (DBD) υπέγραψε η Intracom την 11η Μαρτίου 2005, για τη συμμετοχή της στη σειριακή παραγωγή (series production) του πυραύλου IRIS-T, ο οποίος αναπτύχθηκε από διεθνή κοινοπραξία έξι κρατών.

Intracom: Σύμβαση 43 εκ. ευρώ με τη γερμανική DBD
Σύμβαση ύψους ευρώ 43,2 εκ. με τη Γερμανική εταιρία DIEHL BGT Defense (DBD) υπέγραψε η Intracom την 11η Μαρτίου 2005, για τη συμμετοχή της στη σειριακή παραγωγή (series production) του πυραύλου IRIS-T, ο οποίος αναπτύχθηκε από διεθνή κοινοπραξία έξι κρατών και αποτελεί ένα νέο, τεχνολογικά πρωτοποριακό πύραυλο αέρος-αέρος μικρού βεληνεκούς.

Το πρόγραμμα χειρίζεται η Διεύθυνση Προμηθειών του Γερμανικού Υπουργείου ’Αμυνας (BWB) και αποτελεί μια επιτυχή διακρατική και βιομηχανική συνεργασία, στην οποία η χώρα μας συμμετέχει ως ισότιμο μέλος.

Το πρόγραμμα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Intracom, αφορά στη μαζική παραγωγή 4.000 πυραύλων IRIS - T και το έργο που ανέλαβε η εταιρία περιλαμβάνει την κατασκευή του τμήματος τηλεμετρίας (Telemetry Section), της μονάδας τροφοδοσίας του συστήματος πλοήγησης, καθώς και τις συσκευές ελέγχου πεδίου του πυραύλου IRIS-T.

Η εταιρία έχει ήδη ολοκληρώσει συμβάσεις ύψους ευρώ 13 εκ. για την εξ ολοκλήρου σχεδίαση των προαναφερομένων ηλεκτρονικών διατάξεων, οι οποίες ενσωματώνουν τεχνολογίες αιχμής στο χώρο των πυραυλικών συστημάτων.

Αυτή η σύμβαση σειριακής παραγωγής αποτελεί τη συνέχεια της επιτυχούς συμμετοχής της Intracom στο πρόγραμμα IRIS-T, αφού τα πρωτότυπα που έχει αναπτύξει η εταιρία έχουν υποβληθεί σε επιτυχείς δοκιμές σε πεδία βολής.

Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, η Intracom θα επενδύσει σε προηγμένες τεχνολογίες παραγωγής Υβριδικών ηλεκτρονικών, οι οποίες χρησιμοποιούνται σε δορυφορικά συστήματα επικοινωνιών, σε πυραυλικά συστήματα, σε ραντάρ όπως και σε άλλες αμυντικές εφαρμογές, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στην εταιρία να διευρύνει σημαντικά τις δραστηριότητές της στον τομέα της άμυνας.

Aυτή η παραγωγική επένδυση, μοναδική στην Ελλάδα, θα διασφαλίσει, τονίζεται στην ανακοίνωση, νέες θέσεις εργασίας εξειδικευμένου προσωπικού σε όφελος της εγχώριας οικονομίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v